Brønderslev

Mindre tvang med multibane

En ny multibane ét af flere tiltag på Brønderslev Psykiatriske Sygehus

Miltibanen åbner i begyndelsen af 2014.

Miltibanen åbner i begyndelsen af 2014.

BRØNDERSLEV:En multibane til psykiatriske patienter i Brønderslev skal være med til at gøre patienterne mere fysisk aktive. Samtidig er formålet at nedbringe brugen af tvang ved at benytte fysisk aktivitet i behandlingen.

Første spadestik er taget til multibanen, og i det nye år står den klar - en boldbane med fitnessområde, hvor både patienter fra åbne og intensive afsnit i Brønderslev kan kaste sig ud i fysiske aktiviteter så som floorball, basket, tennis, gymnastik, dans og pilates.

Samtidig etableres der et fitnessområde i tilknytning til boldbanen med forskellige fitnessredskaber og trampolin.

- Hidtil har vi primært benyttes os af den nærliggende skov til gåture og af et mindre motionsrum i ergo- og fysioterapien. Nu får vi skabt rammer, som skal motivere og inspirere både personale og patienter til mere fysisk aktivitet, siger projektleder og cand. scient. i idræt og Psykologi, Nicolaj Johansson.

- Fordelen ved at de åbne afsnit også benytter multibanen er, at det er med til at skabe motivation og underholdning. Vi vil opleve, at mange gerne vil være tilskuere, og så er der ikke langt fra, at man selv vil deltage, er Nicolaj Johanssons erfaring.

Region Nordjylland skriver i en pressemeddelelse, at multibanen er et blandt flere tiltag i psykiatrien, der skal skabe mindre tvang i behandlingen.

Mange steder i regionens psykiatri er der sat fysiske aktiviteter i gang. Patienter cykler på mountainbikes, dyrker fitnessdans, spiller floorball og badminton. Fysiske aktiviteter er med andre ord blevet en del af hverdagen for patienterne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.