Mindst 25 dræbt i angreb ved pakistansk valgsted

Selvmordsbomber forsøgte at trænge ind til et pakistansk valgsted og dræbte mindst 25 i eksplosion.

Byen Quetta, der her ses på billedet, er ramt af en voldsomt eksplosion på dagen, hvor pakistanerne går til valg. Foto: Naseer Ahmed/Reuters

Byen Quetta, der her ses på billedet, er ramt af en voldsomt eksplosion på dagen, hvor pakistanerne går til valg. Foto: Naseer Ahmed/Reuters

Mens pakistanerne onsdag stemmer i et højspændt parlamentsvalg, har et voldsomt angreb fundet sted ved et valgsted i den vestlige, pakistanske by Quetta.

Antallet af dræbte og sårede er endnu ikke klart. Ifølge nyhedsbureauet AP oplyser et pakistansk hospital, at mindst 25 er dræbt, og 40 personer er såret.

Mens en lokal embedsmand med navnet Hashim Ghilzai siger til nyhedsbureauet AFP, at mindst 28 er dræbt, og 35 er såret.

- Angrebsmanden forsøgte at komme ind til valgstedet. Da politiet forsøgte at stoppe ham, sprængte han sig selv i luften, siger embedsmanden til AFP.

Quetta ligger i den fattige provins Balochistan, og mange islamistiske og separatistiske grupper findes i området. Ingen grupper har dog meddelt, at de står bag angrebet.

Pakistan stemmer onsdag til parlamentet, og dagens valghandling har været fulgt med spænding, efter en valgkamp der har været præget af kaos og nogle af de blodigste angreb i landets historie.

Balochistan-provinsen blev tidligere på måneden ramt af det dødeligste selvmordsangreb i Pakistans historie, hvor 153 mennesker døde. Islamisk Stat tog senere skylden for angrebet.

I alt er flere end 800.000 politibetjente og soldater opstillet ved flere end 85.000 valgsteder landet over for at forsøge at skabe sikkerhed ved valget. Valgstederne lukker onsdag eftermiddag dansk tid.

To partier kæmper i grove træk om magten ved valget, der med flere end 100 millioner registrerede vælgere er et af de største demokratiske valg i verden.

På den ene side står den tidligere premierminister Nawaz Sharif's parti, Pakistan Muslim League-Nawaz (PML-N), der vandt det seneste valg i 2013.

På den anden side står partiet Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), som har den tidligere nationale cricketstjerne Imran Khan i spisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.