Udland

Mindst 22 døde efter sommerstorm i USA

Millioner af amerikanere står uden strømforsyning efter weekendens voldsomme storm.

Mindst 22 døde efter sommerstorm i USA

Millioner af mennesker på den amerikanske østkyst må for tredje dag i træk klare sig uden strøm som følge af den voldsomme storm, der fredag ramte området. Samtidig plages østkysten af kraftig hedebølge med temperaturer omkring 40 grader.

Indtil videre har 22 mennesker mistet livet som følge af stormen og den ekstreme varme. De fleste er blevet dræbt af træer, der er væltet ned over biler og huse. En 90-årig kvinde omkom i sin seng, da et træ væltede ned over hendes hus.

Ifølge forsyningsselskaberne kan der gå flere dage før forsyningen af elektricitet er genoprettet.

Fredagens uvejr kom uden varsel, og forsyningsselskaberne havde derfor ikke indkaldt ekstra mandskab til at håndtere strømudfald. Myndighederne er især bekymrede for ældre og syge, der er ekstra sårbare, fordi klimaanlæggene ikke fungerer.

Strømudfaldet påvirker også trafikken. Mange offentlige ansatte i Washington D.C. og Maryland fik lov til tage sig en fridag mandag på grund af de kaotiske trafikforhold. Hundredvis af trafiklys er sat ud af funktion og mange biveje er lukkede.

- Hvis man har behov for at køre, så skal man regne med, at det tager væsentlig længere tid end normalt. Man kan forvente store forsinkelser, siger en talsmand for politiet i Maryland til nyhedsbureauet AP.

Forsyningsselskaberne har indkaldt ekstra mandskab fra fjerntliggende delstater som Florida og Oklahoma for at få genetableret strømforsyningen.

Efter orkanen Irene i 2011 ramte den amerikanske østkyst, tog det ni dage før alle kunder igen havde adgang til strøm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.