Udland

Mindst 28 soldater dræbt i Syrien

Kampe i Syrien koster 39 mennesker livet. Observatører har fortsat suspenderet missionen.

Mindst 28 soldater dræbt i Syrien

Mindst 28 syriske soldater var blandt 39 dræbte under hårde kampe onsdag i navnligt den nordvestlige provins Latakia. Det siger menneskeretsgruppen Syrian Observatory, der har hovedkvarter i London.

Organisationen siger, at 20 soldater og fem oprørere blev dræbt under kampene i Latakia i et område tæt på de tyrkiske grænse.

- De fleste blev dræbt i de direkte kampe med oprørerne, mens andre soldater blev dræbt, da oprørere angreb to bygninger, som blev anvendt af hæren til granatangreb, siger lederen af menneskeretsgruppen, Rami Abdel Rahman.

Rahman siger, at snesevis af soldater blev såret, og at der blev meldt om dræbte og sårede flere andre steder.

Den stigende vold i Syrien betyder, at det bliver stadigt farligere for FN' s observatører at arbejde i landet.

Lederen af observatørstyrken, general Robert Mood, siger, at observatørerne 10 gange er blevet beskudt direkte af syriske styrker. Observatørerne indstillede derfor i weekenden deres patruljeringer.

Men Mood understreger, at beslutningen om at suspendere missionen på ingen måde er det samme, som at missionen er opgivet.

- Observatørerne er moralsk forpligtet til ikke at vende sig bort, siger den norske generalmajor.

Mange hundrede civile, soldater og oprørere er dræbt rundt om i Syrien i de to måneder, der er gået, siden FN-mægleren Kofi Annans fredsplan trådte i kraft.

/ritzau/AFP