Udland

Mindst 30 civile syrere dræbt ved eksplosion

Voldsom eksplosion i en landsby i det nordlige Syrien koster mindst 30 mennesker livet. Assad åbner for dialog

Mindst 30 civile syrere dræbt ved eksplosion

Mindst 30, men måske helt op til 50 mennesker er omkommet ved en voldsom eksplosion i landsbyen Ain Issa i det nordøstlige Syrien torsdag.

Mindst 82 er bekræftet kvæstet, siger lokale myndigheder og Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Eksplosionen indtraf ved en benzinstation, som ifølge lokale øjenvidner blev ramt af en bombe affyret af et kampfly.

- Benzinstationen var den eneste i området, der stadig var åben, da den blev angrebet, siger et lokalt øjenvidne.

Kampe mellem væbnede oprørere og regeringssoldater fortsatte i Aleppo og Damaskus, selvom intensiteten ikke var lige så høj som i de foregående dage. Der er dog rapporter om adskillige dødsfald.

Et helikopterstyrt med flere dræbte i lufthavnen i hovedstaden Damaskus torsdag formiddag skyldes et uheld. Det siger myndighederne, selv om der i første omgang var forlydender om, at helikopteren blev skudt ned af oprørere.

Helikopterens roter ramte et passagerfly og styrtede ned. Passagerflyet med 200 passagerer om bord ladende uden problemer.

Den hårdt pressede præsident, Bashar al-Assad, sagde i en af sine sjældne interview til udenlandske medier, at de væbnede oprørere ikke har en chance for at vinde. Men han er stadig åben for en dialog om landets fremtid.

- De vil ikke vinde deres kamp mod regeringen. De udfører terrorisme mod staten, og de er ikke populære i befolkningen, siger han til det egyptiske ugemagasin Al-Araby.

- Men en dør for dialog er stadig åben, siger han videre og kritiserer samtidig Tyrkiet, Qatar og Saudi-Arabien for at støtte oprørerne med penge.

- Disse lande fik pludselig en masse penge efter lang tids fattigdom. Nu tror de, at de kan købe historien og komme til at spille en rolle i regionen, siger Assad.

/ritzau/Reutes

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.