Udland

Mindst 30 dræbt og 800 såret ved skælv i Iran

Mindst 30 personer er omkommet ved kraftigt jordskælv nær Irans eneste atomkraftværk.

Mindst 30 dræbt og 800 såret ved skælv i Iran

Mindst 30 mennesker er omkommet og over 800 er kvæstet efter et skælv i det vestlige Iran - tæt ved et atomkraftværk, oplyser de iranske myndigheder.

Skælvet, der havde en styrke på 6,3 ifølge USA's Geologiske Undersøgelse (USGS), havde sit epicenter omkring 89 kilometer sydøst for havnebyen Bushehr, der huser Irans eneste atomkraftværk.

Atomkraftværkets russiske bygherre siger, at skælvet ikke har forårsaget nogen skader på atomkraftværket.

- Skælvet har på ingen måde skabt forstyrrelser for reaktorens normale situation. Personalet fortsætter driften som normalt, og strålingsniveauet er helt inden for det tilladte.

Det siger en talsmand for det russiske selskab Atomstrojexport, som byggede kraftværket, ifølge det iranske nyhedsbureau RIA.

Det statslige tv i Teheran siger, at antallet af omkomne er på mindst 30 personer, og at 800 er såret.

De første rapporter fra Røde Halvmåne tyder på, at en mindst en landsby er blevet jævnet med jorden. Det siger en talsmand for nødhjælpsorganisationen, Mahmoud Mozafar.

- Ødelæggelserne er formentligt ret omfattende i betragtning af de meget landlige byggerier i området, hvor der bor omkring 12.000 mennesker, siger han.

Medier i Iran siger, at eftersøgningshold og redningsmandskab er sat ind i en stor operation.

De dræbte er blevet bragt til lighuset i byen Khormoj, siger hospitalskilder til nyhedsbureauet Irna.

Khormoj, som ligger øst for Bushehr, er over 35 kilometer fra epicentret.

Jordskælvet var efter sigende så kraftigt, at folk kunne mærke rystelser mange steder i landet - og endda i Dubai på den anden side af Golfen.

Brugere af det sociale netværk Twitter skriver, at kontorer i Bahrains hovedstad, Manama, blev evakueret efter jordskælvet.

Den 11. august 2011 ramte et jordskælv det nordvestlige Iran og kostede mindst 220 mennesker livet, mens mere end 1500 blev kvæstet.

Under et jordskælv i 2003 i byen Bam i det sydlige Iran mistede 31.000 livet. Skælvet blev målt til 6,3 på richterskalaen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.