Udland

Mindst 42 døde efter migrantbåd-forlis ved Egyptens kyst

Egyptens hospitaler gør klar til at modtage flere ofre for stort forlis. Mindst 150 er reddet i land.

People gather along the shore of the Mediterranean Sea during a search for victims after a migrant boat capsized, in Al-Beheira Foto: Reuters/Stringer

People gather along the shore of the Mediterranean Sea during a search for victims after a migrant boat capsized, in Al-Beheira Foto: Reuters/Stringer

Mindst 42 mennesker er druknet, efter at en båd med et større antal flygtninge og migranter er kæntret ud for den egyptiske kyst. Det oplyser en talsmand for Egyptens sundhedsministerium.

Omkring 150 andre er reddet i land, skriver Mena, det statslige egyptiske nyhedsbureau.

Det er uklart, præcis hvor mange mennesker der var om bord på den overfyldte båd.

Ifølge de første forlydender var der omkring 600 migranter på båden. Hvis det bekræftes, er det ifølge en lokal embedsmand et af de hidtil største forsøg på illegal menneskesmugling ved kyststrækningen Kafr al-Sheikh, skriver Mena.

Om bord på båden var egyptiske, syriske og afrikanske migranter og flygtninge, siger sikkerhedskilder til Reuters.

Sundhedsministeriet oplyser, at de egyptiske hospitaler har fået besked på at forberede sig på at modtage et stort antal omkomne eller sårede efter ulykken.

Menneskesmuglere sætter ofte alt for mange mennesker på bådene, som for manges vedkommende knap er i stand til at sejle.

Passagererne betaler dyrt for turen, som, håber de, kan bringe dem mod Europa. Men for mange koster det dem i stedet livet.

Siden 2014 er over 10.000 mennesker druknet i forsøget på at krydse Middelhavet, viser tal fra FN.

Ulykken kommer, få måneder efter at chefen for Frontex, EU's grænseagentur, advarede om, at migranter i stigende grad er begyndt at bruge Egypten som udgangspunkt for den farlige tur over Middelhavet.

Efter at EU har indgået en udskældt flygtningeaftale med Tyrkiet, og mange af landegrænserne på Balkan er lukket med høje pigtrådsmure, søger migranterne andre ruter.

- Egypten er begyndt at blive et afrejseland, siger Frontex-chef Fabrice Leggeri i et interview med tyske medier i juni.

- Antallet af både, der sætter ud fra Egypten mod Italien, er oppe på tusind i år, tilføjer han.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.