Udland

Mindst 50 dræbt i eksplosion under bryllup i Tyrkiet

Dødstal opjusteret til 50 efter selvmordsbombe ved fest i Tyrkiet lørdag aften. Det oplyser lokal guvernør.

TURKEY-US-POLITICS-MILITARY-COUP Foto: Scanpix/Hakan Goktepe

TURKEY-US-POLITICS-MILITARY-COUP Foto: Scanpix/Hakan Goktepe

Mindst 50 mennesker blev dræbt lørdag, da en selvmordsbomber detonerede sine sprængstoffer mellem mennesker, der dansede ved en bryllupsfest i den sydlige tyrkiske by Gaziantep. Det oplyser den lokale guvernørs kontor.

Snesevis er såret.

Guvernøren, Ali Yerlikaya, har tidligere kaldt bombeeksplosionen for et terrorangreb.

Angrebet skulle være sket, da en stor gruppe mennesker gik på gaden for at fejre et bryllup, de havde deltaget i.

Mahmut Togrul, som er et kurdisk medlem af det tyrkiske parlament for det prokurdiske parti HDP, siger til Reuters, at angrebet skete ved et kurdisk bryllup.

- Festen var ved at slutte, da den kæmpemæssige eksplosion skete. Der var blod og legemsdele alle vegne, siger den 25-årige Veli Can.

- Myndighederne har fundet rester af en selvmordsvest på stedet, siger anklagemyndigheden i Gaziantep til den tyrkiske tv-station CNN-Turk.

Mindst 12 af dødsofrene blev begravet søndag, men mange begravelser må udsættes.

- Mange dræbte blev sprængt i stykker. Det er nødvendigt med tidskrævende DNA-tests for at identificere dem, siger sikkerhedskilder.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at Islamisk Stat "formentlig" står bag angrebet i Gaziantep i det sydlige Tyrkiet.

- Vores land og vores nation har igen kun ét budskab til dem, der angriber os - I vil ikke lykkes, hedder det i en erklæring fra præsidenten.

I udtalelsen fra præsidenten siger Erdogan desuden, at der "ikke er nogen forskel" på Islamisk Stat, den kurdiske oprørsgruppe PKK og Gülen-bevægelsen.

Regionen har været ramt af tre angreb alene i den forløbne uge. Ifølge myndighederne står den kurdiske oprørsgruppe PKK bag alle tre angreb.

Tidligere har også Islamisk Stat taget skylden for en række angreb i Tyrkiet, der deler grænse med både Syrien og Irak, hvor den ekstremistiske gruppe har indtaget store områder.

Foruden truslen fra PKK og Islamisk Stat har der været uro i Tyrkiet, efter at dele af militæret i juli uden held forsøgte at kuppe sig til magten.

Tyrkiet frygter, at en styrkelse af militante kurdiske grupper i Syrien vil styrke og opflamme kurdiske oprørere i Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.