Mindst 128 dræbt af bombe mod valgmøde i Pakistan

Selvmordsbombe mod valgmøde i Pakistan er det blodigste i landet i fire år. Islamisk Stat har taget skylden.

En såret mand hjælpes til et hospital i byen Quetta efter det blodige angreb, som var dagens andet angreb mod et valgmøde. Foto: Banaras Khan/Ritzau Scanpix

En såret mand hjælpes til et hospital i byen Quetta efter det blodige angreb, som var dagens andet angreb mod et valgmøde. Foto: Banaras Khan/Ritzau Scanpix

Mindst 128 er dræbt i et bombeangreb mod et valgmøde i Baluchistan-provinsen i Pakistan.

Det oplyser indenrigsministeren i provinsen ifølge nyhedsbureauet AFP. Over 200 meldes såret ved angrebet.

En selvmordsbombemand sprængte sig selv i luften under valgmødet i byen Mastung, ikke langt fra provinshovedstaden Quetta.

Det er det blodigste angreb i Pakistan siden 2014, og dødstallet kan stige yderligere.

Pakistansk politi oplyste tidligere, at over tusind mennesker deltog i valgmødet.

Nawabzada Siraj Raisani, som er kandidat ved det pakistanske valg 25. juli, er blandt de dræbte, bekræfter hans familie.

- Min bror er her ikke længere. Han er blevet martyr, siger hans bror, Lashkari Raisani, til pakistanske medier efter angrebet.

Regionen, hvor valgmødet blev holdt, betragtes som en højborg for yderliggående islamister.

Den pakistanske gren af den militante bevægelse Islamisk Stat siger, at den står bag angrebet. Det skriver bevægelsens nyhedsbureau, Amaq.

Få timer tidligere var et andet valgmøde blevet ramt af et bombeangreb i byen Bannu i den nordvestlige del af Pakistan. Her blev fire mennesker dræbt.

Tirsdag angreb en selvmordsbombemand fra den militante talibanbevægelse et valgmøde i byen Peshawar. Her havde det politiske parti ANP, der er modstandere af Taliban, indkaldt til valgmøde.

Spændingerne i Pakistan er højnet yderligere med den tidligere premierminister Nawaz Sharifs hjemkomst til Pakistan fredag.

Kort efter, at Sharif og hans datter var landet i lufthavnen, blev de anholdt. De er idømt henholdsvis ti og syv års fængsel i en korruptionssag.

I forvejen var der frygt for, at både politiske spændinger og voldelige angreb ville stige i tiden op mod valget 25. juli.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.