Mindst fire børn holdes skjult for danske myndigheder

Sagen i sidste uge om den otte-årige dreng var ikke enestående

Mindst fire børn holdes skjult for myndighederne. Arkivfoto

Mindst fire børn holdes skjult for myndighederne. Arkivfoto

KØBENHAVN:I sidste uge blev en otteårige dreng fundet af politiet, efter at hans forældre havde skjult ham for myndighederne i mere end 15 måneder for at undgå, at han skulle tvangsfjernes.

Nu viser det sig, at hans sag ikke er enestående. Alene Københavns Kommune kender til fire børn, der skulle have været tvangsfjernet, men i stedet er forsvundet.

- Vi har aktuelt fire børn i Københavns Kommune, som vi ikke ved, hvor opholder sig, siger Anne Steenberg, der er myndighedschef i Københavns Kommune.

Formentlig skjult i udlandet

Kommunen har en formodning om, at børnene opholder sig skjult i udlandet.

Her stopper informationerne om de forsvundne børn imidlertid. Kommunen kunne mandag hverken oplyse, hvor gamle børnene er, eller hvor længe de har været væk.

DR Nyheder har spurgt både Rigspolitiet og Socialministeriet, om de har et overblik over, hvor mange børn under 18 år, der er i øjeblikket er forsvundet i alle landets 98 kommuner.

Svaret er nej. Rigspolitiet oplyser, at deres journalsystem ikke kan klare denne opgave, mens Socialministeriet oplyser, at det ikke har tal på de børn, der er gået eller tvunget under jorden i Danmark eller udlandet.

Til gengæld har ministeriet overblik over, at der er i øjeblikket er 46 børn, der er bortført ud af Danmark, og hvor en efterladt far eller mor har startet en sag hos Udenrigsministeriet eller Socialministeriet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden