Fire drenge er reddet ud fra grotte og bragt til hospitalet

18 professionelle dykkere reddet de første drenge ud fra grotte i Thailand. Aktionen genoptages senere.

En ambulance kører en af de fire drenge, der søndag blev reddet ud fra en grotte efter at have siddet indespærret siden 23. juni. Foto: Pongmanat Tasiri/Ritzau Scanpix

En ambulance kører en af de fire drenge, der søndag blev reddet ud fra en grotte efter at have siddet indespærret siden 23. juni. Foto: Pongmanat Tasiri/Ritzau Scanpix

Fire af tolv fodbolddrenge er reddet ud af deres indespærring i en oversvømmet grotte i det nordlige Thailand. Det skete efter en dumdristig og farlig aktion med dykkere.

Det oplyser thailandske myndigheder.

- I dag lykkedes det os at redde fire drenge, som er sendt sikkert på hospitalet Chiang Rai Prachanukrua, siger aktionens leder, Narongsak Osottanakorn.

- Vi sendte alle fire børn sikkert tilbage.

Redningsaktionens næste fase begynder om 10-20 timer, siger han ifølge nyhedsbureauet AP sidst på eftermiddagen dansk tid.

18 dykkere har deltaget i aktionen - 13 udlændinge og fem fra Thailands frømandskorps. De reddede drengene gennem snævre, underjordiske passager, hvor en tidligere thailandsk dykker fredag mistede livet.

Først blev to af drengene fra det thailandsk fodboldhold reddet ud fra grotten. Det oplyste en unavngiven lokal embedsmandskilde.

13 lægehold - et til hver dreng og deres fodboldtræner - var på forhånd placeret ved grotten, hvor redningsaktionen gik i gang natten til søndag lokal tid.

Drengene ville under redningsaktionen være delt op i fire grupper inde i grotten - fire i den første og tre i de øvrige. Fodboldtræneren skal efter planen være den sidste til at komme ud ifølge lokale kilder.

18 professionelle dykkere er sat ind for at redde de i alt 12 drenge og deres træner ud på et tidspunkt, hvor forholdene i grotten er relativt gunstige.

En redningsleder sagde ved redningsoperationens begyndelse, at det ville tage omkring 11 timer at hjælpe de første drenge ud i dagslyset.

- I dag er det D-dag. Drengene er parate til at møde hvilke som helst udfordringer, sagde redningsoperationens leder, Narongsak Osottanakorn.

Hele operationen kan tage tre til fire dage. Men det kan også gå hurtigere.

Pårørende, pressefolk og andre interesserede er samlet nær grottens indgang.

Over 1000 journalister følger redningsoperationen.

De 12 drenge, som er i alderen fra 11 til 16 år, og deres træner gik ind grotten den 23. juni trods advarselsskilte.

Da monsunregnen kom, blev de smalle gange hurtigt oversvømmede, og gruppen blev presset længere og længere ind i grottesystemet.

Da dykkere fandt frem til dem, havde de været indespærret i ni dage.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.