Mindst fire drenge er reddet ud fra grotte

18 professionelle dykkere har ifølge redningsmandskabet reddet de første drenge ud fra grotte i Thailand

En ambulance forlader grotte-området, hvor de første drenge er blevet reddet ud fra den grotte, hvor de har siddet indespærret siden 23. juni. Foto: Lillian Suwanrumpha/Ritzau Scanpix

En ambulance forlader grotte-området, hvor de første drenge er blevet reddet ud fra den grotte, hvor de har siddet indespærret siden 23. juni. Foto: Lillian Suwanrumpha/Ritzau Scanpix

THAILAND:Mindst fire drenge er kommet ud fra deres indespærring i en grotte i det nordlige Thailand.

Det skriver Thailands frømandskorps ifølge mediet BBC på Twitter. Nyhedsbureauet Reuters citerer et unavngivent ledende medlem af redningsholdet for oplysningen om, at seks drenge er ude.

I redningen har deltaget 90 dykkere - 50 udlændinge og 40 thailændere - oplyser lederen af aktionen til Reuters.

Først blev to drenge fra et thailandsk fodboldhold reddet ud fra grotten. Det oplyste en unavngiven lokal embedsmandskilde. Nu er fire drenge fløjet sikkert til hospitalet, oplyser lederen af aktionen til Reuters. Et par ambulancer blev set i området. Siden oplyste embedsmandskilder, at de første to drenge var fløjet i helikopter til hospitalet i Chiang Rai.

13 lægehold - et til hver dreng og deres fodboldtræner - var på forhånd placeret ved grotten, hvor redningsaktionen gik i gang natten til søndag.

Drengene ville under redningsaktionen inde i grotten ifølge lokale kilder være delt op i fire grupper - fire i den første og tre i de øvrige. Fodboldtræneren skal efter planen være den sidste til at komme ud.

18 professionelle dykkere er sat ind for at redde de i alt 12 drenge og deres træner ud på et tidspunkt, hvor forholdene i grotten er relativt gunstige.

En redningsleder sagde ved redningsoperationens begyndelse, at det ville tage omkring 11 timer at hjælpe de første drenge ud i dagslyset.

- I dag er det D-dag. Drengene er parate til at møde hvilke som helst udfordringer, sagde redningsoperationens leder, Narongsak Osottanakorn.

Hele operationen kan tage tre til fire dage. Men det kan også gå hurtigere.

Pårørende, pressefolk og andre interesserede er samlet nær grottens indgang.

Over 1000 journalister følger redningsoperationen.

De 12 drenge, som er i alderen fra 11 til 16 år, og deres træner gik ind grotten den 23. juni trods advarselsskilte. Da monsunregnen kom, blev de smalle gange hurtigt oversvømmede, og gruppen blev presset længere og længere ind i grottesystemet.

Da dykkere fandt frem til dem, havde de været indespærret i ni dage.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.