Udland

Mindst ni syriske sikkerhedssoldater dræbt af bilbombe

En kraftig eksplosion nær en politistation i Syriens hovedstad, Damaskus, har kostet ni mennesker livet.

Mindst ni syriske sikkerhedssoldater dræbt af bilbombe

En bilbombe er søndag morgen eksploderet i nærheden af en politistation i den syriske hovedstad, Damaskus. Bomben blev bragt til sprængning i distriktet Jubar.

Mindst ni syriske sikkerhedssoldater blev dræbt.

Det oplyser den regimekritiske gruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Mindst ni er blevet dræbt af bileksplosionen, der fandt sted i nærheden af en politistation i distriktet Jubar, siger Rami Abdel Rahman, der er chef for gruppen.

I en erklæring fra observatoriet forlyder det, at der efterfølgende har været heftige kampe i Jubar mellem syriske oprørere og Bashar al-Assads regeringsstyrker.

Umiddelbart er der ingen oplysninger om angrebet fra de officielle syriske statsmedier.

Hændelsen sker i kølvandet på, at den franske udenrigsminister søndag udtalte, at afholdelsen af fredskonferencen kan blive skubbet fra juni til juli.

Ruslands beslutning om at forsyne regimet i Damaskus med flere våben, samt den syriske oppositions afvisning af at deltage i konferencen, nævnes som hovedårsagerne til den ventede udskydelse.

Den britiske avis The Guardian har tidligere skrevet, at Ruslands beslutning om at forsyne regimet i Damaskus med flere våben, samt den syriske oppositions afvisning af at deltage i konferencen, kan være hovedårsagerne til den ventede udskydelse.

Rusland og USA, der på intet tidspunkt i den over to år lange konflikt har været i stand til at finde fælles fodslag i forsøget på at standse krigen, håber på, at den internationale konference i det mindste kan dæmpe volden, skriver The Guardian.

Men Ruslands insisteren på at forsyne styret i Syrien med våben samt den syriske oppositions modvilje mod at møde op til forhandlingerne betyder, at det er så godt som sikkert, at fredsforhandlingerne bliver udskudt til juli eller august.

George Sabra, leder af oppositionen i Syrien, nægter at deltage i forhandlinger, så længe drabene på civile fortsætter.

Derfor forventer diplomater, at forhandlingerne tidligst vil begynde i næste måned eller i august, skriver avisen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.