Seks dræbt af bilbombe ved islamisk skole i Somalia

To børn er blandt de dræbte ved et angreb i Mogadishu. Bygninger er styrtet sammen.

Eksplosionen i Mogadishu var så voldsom, at flere bygninger blev ødelagt. Foto: Feisal Omar/Reuters

Eksplosionen i Mogadishu var så voldsom, at flere bygninger blev ødelagt. Foto: Feisal Omar/Reuters

Mindst seks mennesker er dræbt og adskillige andre såret i et formodet selvmordsangreb ved en regeringsbygning i Somalias hovedstad, Mogadishu, søndag.

Gerningsmanden forsøgte at køre sin bil igennem en kontrolpost i høj fart, men han blev stoppet af soldater. Det fik ham til at bringe den bombe til sprængning, der var skjult i hans bil, oplyser kaptajn Mohamed Hussein.

De tre soldater, der forsøgte at stoppe bilen ved kontrolposten, blev dræbt på stedet. Yderligere tre civile har mistet livet i angrebet, siger en talsmand for Mogadishus borgmester.

To af de dræbte er børn, oplyser kaptajnen.

14 mennesker, heriblandt seks børn, er bragt til behandling på et hospital. Blandt de sårede er vicedistriktsleder Ibrah Hassan Matan.

Mange af de øvrige ofre er studerende ved en islamisk skole i nærheden.

Eksplosionen var så voldsom, at flere bygninger i nærheden styrtede helt eller delvist sammen, blandt andet en moské. Derfor forventer myndighederne, at antallet af dødsofre kan stige.

- Jeg så lig ligge på jorden efter eksplosionen, inden ambulancerne og lægerne kom, og det hele var meget grimt, siger et øjenvidne, Halima Mohamed.

Endnu har ingen gruppe taget skylden for angrebet. Men kaptajn Hussein beskylder den militante islamistiske bevægelse al-Shaabab for at stå bag.

Gruppen har flere gange tidligere foretaget angreb mod regeringsbygninger i Mogadishu.

I oktober sidste år angreb al-Shaabab Mogadishu med en kraftig bombe skjult i en lastbil. Det angreb kostede mindst 512 mennesker livet.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst