Mineulykke: Tyrkisk politi anholder chefer for mineselskab

I forbindelse med undersøgelser af mineulykke har politiet anholdt blandt andre flere chefer for mineselskab.

Udland 19. maj 2014 00:40

Tyrkisk politi har indledt undersøgelser af den værste mineulykke i landets historie, og søndag har myndighederne anholdt 25 personer.

En tyrkisk domstol har søndag aften afgjort, at tre af de anholdte fortsat skal være varetægtsfængslet. Ifølge anklageren er de sigtet for manddrab.

Af de resterende 22 anholdte er seks blevet løsladt, men de risikerer retsforfølgelse senere. De sidste 16 bliver løbende afhørt.

Blandt de anholdte er chefer for mineselskabet, der driver kulminen i Soma i det vestlige Tyrkiet, melder flere nationale medier.

En politikilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at en regional anklager har afhørt ansatte i mineselskabet Soma Kömür, som driver den ulykkesramte mine.

Politiet vil foreløbig ikke oplyse yderligere, men anklager Bekir Sahiner fortæller ifølge Reuters, at foreløbige undersøgelser viser, at den brand, der forårsagede ulykken, angiveligt blev antændt, da kul fra minen blev varmet op, da det kom i kontakt med luften.

Lørdag oplyste landets energiminister, at redningsaktionen var afsluttet, og det officielle dødstal var 301 personer.

Soma Kömür har afvist at have svigtet med sikkerheden i minen.

Ulykken skete tirsdag i denne uge, og brande i minen har besværliggjort redningsarbejdet.

Store demonstrationer brød efterfølgende ud flere steder i landet med stærk kritik af blandt andre mineejerne og premierminister Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan har ledet Tyrkiet i over et årti med hastig økonomisk vækst, men hans regering har svigtet sikkerheden på arbejdspladserne, lyder kritikken.

Premierministeren kritiseres blandt andet for at stå industriens magtfulde bosser mere nær end det tyrkiske folk, som knokler i minerne.

Fredag fik frustrationerne frit løb i Soma, og politiet affyrede tåregas og vandkanoner mod en menneskemængde af vrede minearbejdere og pårørende til de mange ofre.

Natten til lørdag var der sammenstød i blandt andet Izmir, hvor der blev opsat barrikader og kastet sten mod politiet. 40 personer blev anholdt i havnebyen.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...