Mini-Ehlers sætter rekord

Blot 16 år gammel debuterede Nikolaj Ehlers i den stærke schweiziske liga

Nikolaj Ehlers har fået debut i den schweiziske NLA-liga, som den yngste nogensinde.

Nikolaj Ehlers har fået debut i den schweiziske NLA-liga, som den yngste nogensinde.

BIEL:Nikolaj Ehlers understregede hertil aften, at han har redskaberne til at blive historiens største danske ishockeyspiller. Den 16-årige aalborgenser fik som den yngste nogensinde debut i den schweiziske NLA-liga, da hans EHC Biel slog SC Bern efter straffeslag med 4-3.

Nikolaj Ehlers har trods sine yderst beskedne 16 år været et fænomen på Biels U20-hold i sæsonen, hvor han i 28 kampe har lavet 20 mål og 20 assists.

Med på unge Ehlers’ hold hertil aften var Chicago-stjernen Patrick Kane, mens New York Islanders-millionæren John Taveres var med for gæsterne fra Bern. Det er spillere, som tjener over 30 millioner årligt på at spille ishockey, hvilket siger en del om, hvor højt et niveau den schweiziske liga er på. Den har opsnappet nogle af de allerdyreste NHL-lockouts.

- Nikolaj har altid været en hockeynørd. Det er bare hockey, hockey og hockey hele tiden, siger farmand Heinz Ehlers, der er yderst stolt over begge sine sønners aktuelle succes på isen. Nikolajs storebror, Sebastian på 19 år, er netop blevet kåret som bedste danske spiller ved B-VM for U20-hold i Frankrig.

Nikolaj Ehlers forventes at blive taget allerede i første runde, når han om to år bliver gammel nok til at være med i NHL-draften.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.