Minister åbner nu op for erstatning efter ulveangreb

Ida Auken ser frem til at få bud på, hvordan en erstatningsordning efter ulves husdyrangreb af ulve kan se ud.

Minister åbner nu op for erstatning efter ulveangreb

Hidtil har det ikke været muligt at få erstatning, hvis dine husdyr er blevet angrebet af ulve, sådan som det tilsyneladende er sket i Jylland, efter at ulve er kommet til landet.

Miljøminister Ida Auken (SF) har været afvisende overfor idéen, men nu åbner hun op for, at der kan udbetales erstatning. Hun har bedt Vildtforvaltningsrådet om at komme med bud på, hvordan en ordning kan se ud, og ser frem til svaret:

- Det er helt ekstraordinært, at ulven er kommet tilbage til Danmark efter 200 år. Derfor er jeg villig til at se på, om vi skal have en erstatningsordning alene målrettet ulveangreb, siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

Vildtforvaltningsrådet skal på et møde fredag både drøfte en forvaltningsplan og en eventuel erstatningsordning for ulveangreb.

Da Danmarks Naturfredningsforening for en måned siden foreslog en fond, der skulle udbetale erstatning til landmændene, var hun afvisende og svarede følgende:

- I Danmark betragtes vildtet som sit eget. Det vil sige, at ingen er erstatningsansvarlig for de skader, det måtte forvolde. Derfor er der ingen aktuelle planer om at oprette en fond, som erstatter husdyr, der er blevet dræbt af ulve, lød det fra Ida Auken dengang.

Miljøministeren understreger nu, at genindvandringen af ulven er noget ekstraordinært. Det er derfor alene en erstatningsordning i forhold til ulv, der nu skal drøftes.

- Vores nabolande har vist, at det kan lade sig gøre at leve side om side med ulven. Både Tyskland og Sverige har forskellige erstatningsordninger for ulveangreb, og derfor synes jeg, at det er naturligt, at vi ser nærmere på muligheden for en sådan ordning i Danmark, siger hun.

I Tyskland udbetales der erstatning, hvis landmanden har sat ulvesikre hegn op af en vis standard.

I Sveriges udbetales der erstatning for dræbte dyr efter faste tariffer og til ekstraudgifter ved ulveangrebet. Det skal konstateres med mere end 50 procents sikkerhed, at det er angreb fra ulv og ikke fra hunde, før der kan udbetales erstatning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.