Minister begejstret for udkantshavn

Carsten Hansen oplever, at Skagen kan og vil hjælpe sig selv med at fastholde arbejdspladser.

Landdistriktsminister kalder Carsten Hansen sig, og han havde taget sin departementschef Claes Nilas med.De havde inviteret sig selv til Skagen for at få gode råd til at skabe beskæftigelse. Foto: Carl Th. Poulsen.

Landdistriktsminister kalder Carsten Hansen sig, og han havde taget sin departementschef Claes Nilas med.De havde inviteret sig selv til Skagen for at få gode råd til at skabe beskæftigelse. Foto: Carl Th. Poulsen.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Befolkningstallet i Skagen falder kraftigt, men det forsøger Skagen Havn at gøre noget ved såsom at skabe nye arbejdspladser. Derfor var det helt bevidst, at Carsten Hansen for første gang i tid som By, bolig og landdistriktsminister valgte at besøge Skagen og byens store erhvervshavn. Havnene er meget vigtige i det såkaldte Udkantsdanmark. 14 procent af skattegrundlaget i Frederikshavn Kommune kommer fra Skagen Havn. Carsten Hansen er som resten af regeringen meget opsat på at øge beskæftigelsen og som han siger, at gøre hele Danmark til et attraktivt sted at bo. - Jeg har som minister valgt at bruge de 130 millioner, jeg har til udvikling af beskæftigelsen og væksten i landdistrikterne. Skagen og andre udkantshavne har brug for velkvalificeret arbejdskraft, og Carsten Hansen er derfor også tilfreds med at det er muligt igen at tage dyrere efteruddannelseskurser på AMU-centrene. - Men at befolkningstallet falder i Skagen er en tendens, vi ser mange steder i landdistrikterne, og jeg synes faktisk Skagen og Frederikshavn Kommune gør, hvad de kan. De er netop ikke faldet ned i et sort hul, men forsøger at gøre noget selv. Så kan vi fra regeringens side sørge for at der findes den arbejdskraft, som der for eksempel er brug for på værftet. Ministeren havde ønsket at besøge Skagens største arbejdsplads Karstensens Skibsværft med 240 ansatte for at se, hvad der skal til for at skabe vækst i Danmarks yderområder. Som gammel rørsmed var han meget imponeret over faglige niveau blandt andet på værftets værksteder og på den nybygning, et norsk fiskefartøj til 150 millioner kroner, som han blev vist rundt på. Ministeren fik også en rundvisning på havnen og blev orienteret om havneudvidelsesplanerne. - Han erkender dog, at det er begrænset, hvor mange penge, han kan støtte med til planerne for Skagen Havn. - Vi har jo primært midler til at starte nye virksomheder op i landdistrikterne. Det kan jo sagtens være blandt de følgeindustrier, som findes på en havn. Samtidig kan jeg jo i regeringen gøre opmærksom på de initiativer, som foregår et sted som Skagen. På rundturen så ministeren blandt andet, hvor man har planer om at etablere en olietankterminal, som er et helt nyt forretningsområde. Han hørte også om at kun tre af de 10 krydstogtskibe, der kom i 2011 kunne gå ind i havnen. Resten var for store og måtte lægge for anker uden for havnen og så måtte gæsterne sejle ind i små både. Men hvis man får den ønskede havneudvidelse med en ny kaj og et dybere bassin vil krydstogtsskibene gå ind og man håber på 40 anløb om året. - Det er nogle meget spændende planer man har både med at give plads til krydstogtskibe, men også mere plads til de eksisterende virksomheder som Karstensens Skibsværft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.