Minister beklager svigt over for efterladt fiskerfamilie

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) beklager nu over for efterladt familie, der var nødt til selv at hente liget af deres afdøde far i en fiskekutter

Læsø. Foto: Michael Koch
Læsø 12. oktober 2017 15:51

LÆSØ: - Jeg synes ikke, man kan være det bekendt. Det er så tragisk og ulykkeligt.

Sådan lyder meldingen fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til de pårørende til Læsø-fisker, 3F’er Teddy Bak Nielsen, der i 2014 kolliderede med et 3.000 ton tungt fragtskib nordøst for Læsø.

Det skriver Fagbladet 3F.

Enken, Ellen Vinther Poulsen, og de to døtre, 46-årige Annika Seeland og 45-årige Christina Bak Nielsen, fik ingen hjælp fra myndighederne og måtte selv hente hans lig i Sverige i en privat fiskekutter med en bedemand ombord.

Teddy Bak Nielsens lig lå i Göteborg, fordi han blev hentet op af en redningshelikopter fra den svenske søredningstjeneste, der fløj ham til det svenske hospital.

Søfartsstyrelsen har tidligere over for Fagbladet 3F erkendt, at det hverken var rimeligt eller værdigt, at familien blev overladt til sig selv. Annika Seeland er glad for, at ministeren nu også kommer med en klar melding direkte til familien.

- Vi er glade for, at min fars dødsulykke nu bliver taget alvorligt, efter at myndighederne svigtede os midt i vores sorg. Vi håber, at ingen andre nogen sinde risikerer at blive udsat for det samme som os. Det har været et forfærdeligt hårdt og smertefuldt forløb. Det har gjort det svært for os at lægge fars død bag os og forsøge at komme videre, siger hun til Fagbladet 3F.

Brian Mikkelsen pointerede på et samråd i Folketinget om dødsulykker på havet, at det er vigtigt, at pårørende får korrekt information om den praktisk økonomiske bistand, de kan få fra Søfartsstyrelsens side.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...