Minister bekræfter mulighed for gamle læreraftaler

De enkelte kommuner og lærerkredse kan stadig indgå lokale arbejdstidsaftaler, siger beskæftigelsesministeren.

Minister bekræfter mulighed for gamle læreraftaler

Der er ikke noget i vejen for, at de enkelte kommuner og lærerkredse laver lokale aftaler, som genindfører lærernes hidtidige arbejdstidsregler.

Det bekræfter beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) overfor Nordjyske, men understreger, at det absolut ikke er intentionen med det lovindgreb, som et bredt flertal i Folketinget stemte igennem fredag, og som ophæver lærernes arbejdstidsregler.

- Lovforslaget betyder, at der er fuld adgang til at lave lokalaftaler, men det er samtidig lovens intention, at man ikke bruger lokalaftaler til at genindføre de bindinger, der i dag gælder på arbejdstidsområdet, siger Mette Frederiksen til Nordjyske.

- Det er der ikke noget juridisk til hinder for. Vi har en formodning om, at alle arbejdsgivere vil være optaget af, at det ikke kommer til at ske.

Hun understreger dog samtidig, at hun ikke forventer et nyt lovindgreb fra regeringen, hvis der bliver lavet lokalaftaler mod lovens intentioner.

Lærerne har hidtil været sikret eksempelvis fastsatte timer til forberedelse, men det er nu den enkelte skoleleders opgave at prioritere lærernes tid. Det har bragt tusindvis af læreres sind i kog.

Hos Enhedslisten fastslår børne- og undervisningsordfører Rosa Lund, at lærerne bør fortsætte deres kamp for mere tid til at forberede sig og rette opgaver:

- Kommunerne og lærerne skal da gøre brug af deres mulighed for at lave lokale aftaler om lærernes arbejdstid. For i det lovindgreb, som desværre er blevet stemt igennem i dag, er der faktisk den mulighed, siger hun til Ritzau.

- Mette Frederiksen har klargjort i udvalgssvar til Enhedslisten, at der ikke bliver mulighed for i det her lovforslag at lave sanktioner over for de kommuner, som vælger at gøre det.

Lockouten trådte i kraft efter påske og har forhindret 42.000 folkeskolelærere og 12.000 statsansatte lærere samt 875.000 elever og kursister i at komme på arbejde og i skole.

Efter regeringens indgreb kan de dog se frem til en normal hverdag fra på mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.