Minister: Der er ikke forlig om førtidspension

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen afviser, at der er lavet forlig om førtidspension, da der forhandles.

Minister: Der er ikke forlig om førtidspension

Der er ikke indgået forlig om førtidspension og fleksjob.

Det fastslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Der er ikke indgået en aftale. Der pågår stadig politiske forhandlinger om fremtidens førtidspension og fleksjob. Forhandlingerne pågår med alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten, som ikke indgår i forhandlingerne, siger Mette Frederiksen.

- Det er gode forhandlinger. Der er den alvor omkring forhandlingerne, som der bør være. Det er et så vigtigt område for rigtig mange mennesker, men der forhandles stadig, siger beskæftigelsesministeren.

Hun forhandler på vegne af regeringspartierne Socialdemokraterne, De Radikale og SF med Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Ritzau erfarer, at aftalen er så færdig, at der skal være planlagt præsentation sent lørdag eftermiddag i Beskæftigelsesministeriet.

Ministeren vil ikke kommentere, at aftalen sparer 1,9 milliarder kroner på fleksjob og førtidspension, som skal overføres til forskning og uddannelse.

- Jeg vil ikke kommentere indholdet af forhandlingerne, så længe vi sidder omkring forhandlingsbordet, siger hun og fortsætter.

- Der er mange ting til diskussion. Der er en diskussion om, hvordan vi sikrer, at unge mennesker, der kan få det bedre, får muligheden for at få netop det - i stedet for at få en førtidspension siger hun.

- Det er spørgsmål om, hvordan vi målretter fleksjobordningen, så den også tilgodeser mennesker med få arbejdstimer. Der er også en diskussion om, hvordan reformen kan bidrage positivt til samfundsøkonomien. Det er velkendt stof, siger Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen henviser til, at Folketingets beskæftigelsesudvalg er på besøg i USA. Udvalgets medlemmer lander lørdag i København

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.