Udland

Minister glæder sig over drab på enøjet terrorist

Al-Qaeda-terroristen Mokhtar Belmokhtars død er et slag mod terrorisme i Nordafrika, siger britisk minister.

Minister glæder sig over drab på enøjet terrorist

Hvis nyheden om drabet på den militante islamist Mokhtar Belmokhtar holder vand, vil det få positiv betydning for terrorbekæmpelsen i det nordlige Afrika.

Det vurderer den britiske udenrigsminister William Hague.

- Det ville være et stort slag mod terrorisme og mod de kriminelle netværk omkring denne mand, siger ministeren, der understreger, at oplysningerne om Belmokhtars død fortsat ikke er endeligt bekræftet.

Hague advarer også imod at tro, at al-Qaeda-lederens død vil sætte en stopper for konflikten i Mali, hvor islamistiske oprørere kæmper mod franske og afrikanske soldater.

- Det betyder ikke, at problemerne i Mali er løst. Der er stadig meget at gøre for at fremme en politisk proces i landet, siger William Hague.

Tchads militær oplyste lørdag, at tchadiske soldater i Mali havde dræbt Belmokhtar, der blandt andet kendes på at mangle et øje.

Han har i en årrække opereret i det nordlige Afrika, hvor han blandt andet har bedrevet gidseltagning og smugleri.

- Lørdag den 2. marts om eftermiddagen ødelagde militærstyrker fra Tchad totalt en terrorbase i det nordlige Mali. Adskillige terrorister blev dræbt, herunder deres leder Mokhtar Belmokhtar, siger Tchads militære talsmand, general Zacharia Gobongue, i en erklæring.

Belmokhtar regnes for at være manden bag den blodige terroraktion, der i januar løb over flere dage på et gasanlæg i Algeriet. Angrebet kostede 60 mennesker livet, heriblandt 37 udlændinge.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden