Danmark

Minister godkender 32 børn i skoleklasser

Inden valget ville undervisningsministeren højst have 24 elever i en klasse. Nu godkender hun klasser med 32.

Minister godkender 32 børn i skoleklasser

Kildebjergskolen i Holbæk Kommune har netop fået tilladelse af børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at slå to børnehaveklasser sammen.

Det skriver Politiken.

Dispensationen gælder til og med 3. klasse, hvor børnene i stedet for at være 16 i en klasse, bliver 32 - fire elever over de 28, som loven tillader.

Skolen er en af de mange, der har fået lov at skrue op for elevtallet.

83 skoler har ifølge tal fra Ministeriet for Børn og Unge i øjeblikket dispensation. 16 af dem er givet af den nuværende regering, ni af dem i forbindelse med frikommuneforsøg, skriver avisen.

I maj 2011 sagde undervisningsministeren til Ritzau, at den tidligere regering "indførte megaklasse af bagvejen", og det var rigtig dårlig stil at ændre noget så grundlæggende som klassestørrelser.

I dag siger hun til Politiken, at hun stadig er betænkelig ved kæmpeklasse, og at der skal være en pædagogisk begrundelse for at få ja til en ansøgning.

- Personligt har jeg måske ikke selv valgt at lave et forsøg med 32 elever. Derfor er det ekstra vigtigt, at forsøgene bliver fulgt tæt, siger hun.

Viceskoleinspektør på Kildebjergskolen, Hanne Daugaard, fortæller, at skolen slår klasserne sammen, fordi det giver bedre mulighed for at lave holddeling.

De 32 elever vil have to lærere hele tiden og en støttepædagog i nogle af timerne.

/ritzau/