Minister ind i sag om gangbro

Banedanmark skal i det mindste mødes med borgergruppe og kommune

150 borgere mødte i november bestyrtede op til borgerforeningens møde om gangbro-planen. Arkivfoto: Martin Damgård

150 borgere mødte i november bestyrtede op til borgerforeningens møde om gangbro-planen. Arkivfoto: Martin Damgård

SKØRPING:Det sidste ord er alligevel ikke sagt om den planlagte gangbro på Skørping Station.

Nu skal Banedanmark i hvert fald tage et møde med Rebild Kommune og den lokale arbejdsgruppe om det alternative projekt med kun én gangtunnel på Skørping Station.

Det har transportminister Henrik Dam Kristensen (S) netop besluttet i forbindelse med Folketingets behandling af lovforslaget ”om nedlæggelse af overkørsler m.v. på jernbanestrækningen mellem Hobro og Aalborg”.

Banedanmark har efter indstilling fra et byrådsflertal i Rebild anbefalet, at Skørping Station forsynes med både en gangtunnel og en gangbro, når jernbaneoverskæringen nedlægges i 2014.

Men en aktiv borgergruppe med Ove Nielsen i spidsen har protesteret voldsomt over især udsigten til en stor gangbro med elevatortårne foran den gamle stationsbygning.

- Det er selvfølgelig ikke gjort med det møde. Men nu er det i hvert fald første gang, vores forslag realitetsbehandles, og det er en stor sag for os, siger Ove Nielsen, som har fået hjælp af blandt andre folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) med at trænge igennem til ministeren.

Det er Folketingets transportudvalg, der er i gang med at behandle lovforslaget og efter planen skal afgive betænkning 4. april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.