Minister: Landbrug laver skræmmekampagne om vandplaner

Der er slet ikke hold i de tal, landbruget fremhæver i sin kritik af regeringens vandplaner, siger minister.

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er helt galt afmarcheret, når den peger på fatale konsekvenser for de danske landmænd som følge af regeringens vandområdeplaner.

Sådan lyder den kontante melding fra miljøminister Kirsten Brosbøl (S):

- De regnestykker, som landbruget kommer med her, er simpelthen forkerte og baseret på et forkert grundlag. De indregner nogle omkostninger for landbruget, som er fiktive, altså nogle forestillinger de har om, hvordan fremtiden vil blive, siger ministeren.

- Men det er altså ting, som regeringen slet ikke har truffet beslutning om på nuværende tidspunkt. Jeg synes, det her er et udtryk for, at de laver skræmmekampagner, fortsætter hun.

Landbrug & Fødevarer er torsdag ude med en skarp kritik af regeringens vandområdeplaner, som organisationen mener kan komme til at koste både arbejdspladser og faldende indtægter på eksportfronten.

Hel konkret er organisationen imod regeringens mål om en kvælstofreduktion. Landbruget fremhæver i sin kritik, at et udestående reduktionsmål på 6200 tons kvælstof skal nås gennem restriktioner på markerne.

Men det tal giver ingen mening at bruge, lyder det fra miljøministeren:

- Det, der er truffet beslutning om, er, at vi skal reducere med 1600 tons kvælstof i anden vandplan-periode.

- De 1600 ton når vi ved at udtage vådområder og lavbundsjorde, og der bliver landmændene kompenseret krone for krone, og det er frivillige aftaler, siger hun.

Hun understreger, at regeringen ikke har truffet beslutning om de 6200 tons endnu, og at "der er forskellige måder at nå det mål på".

Vandområdeplanerne er anden del af de samlede danske vandplaner. Planerne skal være færdige og vedtaget 22. december 2015. De gælder frem til 2021.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.