Udland

Minister lover knap milliard ekstra om ugen til de syge

Britisk spidskandidat vil give sundhedsvæsenet 900 millioner kroner ekstra om ugen i 2020.

Britain's Justice Secretary, Michael Gove, delivers his speech after announcing his bid to become Conservative Party leader, in London Foto: Reuters/Peter Nicholls

Britain's Justice Secretary, Michael Gove, delivers his speech after announcing his bid to become Conservative Party leader, in London Foto: Reuters/Peter Nicholls

Michael Gove, der betragtes som en af favoritterne i kampen om at blive de britiske konservatives næste formand, vil give det britiske sundhedsvæsen en kæmpe økonomisk håndsrækning.

På et pressemøde fredag sagde den nuværende justitsminister, at han er klar til at love 900 millioner kroner ekstra om ugen, hvis han bliver valgt som Storbritanniens næste premierminister.

Den store pengegave skulle ifølge Michael Gove allerede være til rådighed i 2020.

Michael Gove var op til den britiske EU-afstemning en af de mest fremtrædende stemmer for Leave-kampagnen.

Et af hans argumenter under kampagnen var, at Storbritannien ugentligt bruger mere end tre milliarder kroner på medlemskabet i unionen. Penge som han hellere ville bruge på det britiske sundhedsvæsen.

Argumentet blev under kampagnen udfordret og kritiseret af både eksperter og politiske modstandere, der ikke mente, at regnskabet var korrekt.

I alt fem konservative stiller op til formandsvalget i partiet. Michael Gove understregede på pressemødet behovet for, at den næste premierminister er tilhænger af det britiske EU-exit.

- Jeg mener, at den næste premierminister bør komme fra den vindende side. Den bedste person til at føre Storbritannien ud af EU, bør være en, der har kæmpet for udmeldelsen, sagde Michael Gove.

På pressemødet forklarede Michael Gove i øvrigt, at han vil kæmpe for at reformere indvandringspolitikken i Storbritannien.

Han vil indføre et pointsystem i lighed med den australske model, hvis han bliver sit partis næste formand.

En af Michael Goves modkandidater er indenrigsminister, Theresa May, der kæmpede for, at Storbritannien forblev i EU.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.