Minister: - Naturligt med opbremsning af solcellesalg

Forhandlerne skal bare arbejde mere for sagen, mener Martin Lidegaard (R)

Klima- og energiminister Martin Lidegaards budskab til forhandlere af solcelleanlæg: - Der skal gang i markedsføringen. <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Klima- og energiminister Martin Lidegaards budskab til forhandlere af solcelleanlæg: - Der skal gang i markedsføringen. diana.holm@nordjyske.dk

NORDJYLLAND:Forhandlere af solcelleanlæg har ingen grund til at gå i panik, selv om salget af solceller er gået totalt i stå, siden afregningsordningen for private blev forringet ved en lovændring 19. november. Solceller er nemlig stadig en god forretning, nu skal der blot arbejdes mere med markedsføringen for at holde salget oppe.

Sådan lyder budskabet fra klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), efter at NORDJYSKE tirsdag kunne fortælle om de barske følger, lovændringen har fået for en række nordjyske forhandlere af solcelleanlæg. Ikke én forhandler har fået så meget som én ordre siden ændringen.

Martin Lidegaard, hvad mener du, at grunden til den manglende efterspørgsel i øjeblikket er? Er det en midlertidig tilstand, fordi kunderne har hamstret op til skæringsdatoen - eller er det en varig tilstand?

- Vi skulle ændre ordningen. Den var blevet for dyr for alle skatteydere. Og vi meldte det ud i god tid, så branchen vidste, at der kom ændringer. Når der på kort tid er solgt voldsomt mange solcelleanlæg, er det naturligt med en opbremsning. Det tror jeg, at alle forventede.

Tror du, at der kommer gang i salget af solcelleanlæg til private igen - og i givet fald hvornår?

- Ja, solceller er stadig en god investering og nu også for fællesanlæggene, som har fået vilkårene forbedret markant. Det budskab skal ud til kunderne.

Hvad skal de forhandlere, der nu ingen kunder har, stille op - lukke eller håbe på bedre tider?

- Forhandlerne skal fortælle kunderne og de nye kundegrupper om mulighederne. Der skal gang i markedsføringen. Nu skal der lidt mere til end før, hvor støtteordningen gjorde markedsføringsarbejdet, lyder meldingen fra Martin Lidegaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.