Minister om central styring af integration: Interessant

Socialminister Karen Hækkerup tager positivt imod anbefalinger om integration fra task force.

Minister om central styring af integration: Interessant

Regeringens task force for integration afleverede fredag sine anbefalinger til bedre integration af indvandrere til socialminister Karen Hækkerup (S), og der er især et forslag, som hun er glad for.

- Der er jo ikke noget nyt i, at vi gerne vil have bedre integration. Det nye er, hvordan vi når derhen. En af de spændende ting, der bliver meldt ud er, at der er behov for en mere central styring, siger Karen Hækkerup til Ritzau.

Det er Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S), der har stået i spidsen for task forcen, og den afsluttende rapport giver 18 anbefalinger, som er hentet i de 10 kommuner, som har stor succes med integrationen.

Tre af anbefalingerne handler om ting, som regeringen bør ændre, mens de resterende 15 er noget, som kommunerne kan arbejde mere målrettet med.

Og det er her, nationale målsætninger kan gøre fyldest, så kravene til kommunerne bliver indskærpet og strammet.

- Integrationsarbejdet skal baseres på den bedst mulig viden om dét, der virker, og i regeringen glæder vi os til at se nærmere på, hvordan anbefalingerne fra task forcen skal indgå i det videre arbejde med at udvikle integrationsindsatsen, siger Hækkerup.

Det skal være lettere for indvandrere at kombinere danskundervisning med et fuldtidsjob, forældre med anden etnisk baggrund skal have klar besked på deres ansvar som forældre og frivillige foreninger skal være en naturlig del af modtagelsen af nyankomne borgere.

- Nu tager jeg rapporten med tilbage, så nærlæser vi den, og så kommer regeringen med sit konkrete udspil til en forbedret integrationsindsats efter sommer, siger Hækkerup.

Hun vil dog ikke på stående fod love, at alle 18 forslag kommer med i regeringens udspil, eller at der kommer penge med til kommunerne.

- Det kommer an på, hvilke nogle af tingene, man vil følge op på, og hvordan der skal arbejdes med tingene. Men jeg har hverken be- eller afkræftet noget som helst. Nu har vi taget imod anbefalingerne og så vil vi arbejde videre med dem, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.