Danmark

Minister om regeringens økologi-mål: Det ser svært ud

Regeringen vil fordoble det økologiske landbrugsareal inden 2020, men væksten går langsomt frem.

Minister om regeringens økologi-mål: Det ser svært ud

Selv om fødevareminister Karen Hækkerup (S) onsdag glædede sig over, at det økologiske landbrugsareal blev øget med 5000 hektar i 2012, så erkender hun, at det ser knap så godt ud på den lange bane.

Her er regeringens mål nemlig at fordoble det økologiske landbrugsareal fra 178.000 til 356.000 hektar i perioden 2012-2020. Og den plan er kommet meget langsomt fra start.

- Jeg kan godt se, det ser svært ud, og der er langt til at nå vores mål. Vi har sat os et meget ambitiøst mål, og vi har puttet knap en halv milliard i det, for at få det til at blive til noget. De mange penge er ikke ude at arbejde endnu alle sammen.

For at nå målet vil det i gennemsnit kræve en årlig økologisk arealstigning på over 17.000 hektar.

Formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, siger, der skal meget hårdt arbejde til at nå målene.

- Der er ingen tvivl om, at fremtidsudsigterne er krævende, hvis man skal nå de mål. Som det ser ud lige nu, så er landmændene klar til at omlægge til økologi.

- Men der foregår et spil mellem landmænd og bankerne, som skal medfinansiere omlægningen, lyder forklaringen fra Per Kølster.

Ifølge ham kræver bankerne en meget hårdtslående argumentation for, at man kan sikre afsætning af sin vare til en merpris end den, man normalt har.

Formanden mener, at hvis man skal nå målet, så er der brug for at opretholde de nuværende økologi-støtteordninger.

Fødevareministeren forsikrer, at regeringen gør alt, hvad den kan, for at støtte omlægningerne.

- Vi ser hele tiden på, hvordan vi kan støtte omlægningen til økologi bedre, end vi gør i dag. Vi har flere initiativer undervejs, som skal sikre forskellige muligheder for støtte.

- Vi spiller på et mangestrenget instrument, som har et fælles mål om at få langt mere økologi. Derfor tror jeg stadig på, at vi når de mål, vi har set os, siger Karen Hækkerup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst