Minister parat til kasernelukninger

Danskerne skal indstille sig på at sige farvel til nogle kaserner

- Vi skal ikke nedlægge kaserner blot for at nedlægge kaserner. Men når der skal spares, så vil der formentlig komme etablissementer i overs, fordi vi har så mange kaserner som vi har, og det skal vi selvfølgelig se på, siger Nick Hækkerup. Foto: Scanpix

- Vi skal ikke nedlægge kaserner blot for at nedlægge kaserner. Men når der skal spares, så vil der formentlig komme etablissementer i overs, fordi vi har så mange kaserner som vi har, og det skal vi selvfølgelig se på, siger Nick Hækkerup. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Værnepligten bliver bevaret, men til gengæld skal danskerne indstille sig på, at der vil blive lukket kaserner.

Det ser ud til at blive resultatet efter et møde med Folketingets partier i Forsvarsministeriet om et nyt forsvarsforlig, som skal skære 2,7 milliarder kroner af forsvarets budget.
Her har Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative blankt afvist at afskaffe værnepligten. Til gengæld er flere partier - og forsvarsministeren åbne for at se på lukning af kaserner.

Der skal spares

- Vi skal ikke nedlægge kaserner blot for at nedlægge kaserner. Men når der skal spares, så vil der formentlig komme etablissementer i overs, fordi vi har så mange kaserner som vi har, og det skal vi selvfølgelig se på, siger Nick Hækkerup.

Han vil dog ikke sige, hvor i landet man skal indstille sig på at sige farvel til arbejdspladser.
- Det afgørende er ikke at sætte antal på og pege ud, hvor de ligger. Det afgørende er, at arealerne tjener søværnet, flyvevåbnet og hæren bedst muligt, siger Nick Hækkerup.

Ikke sætte tal på

Ifølge Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen er partiet åbne over for at diskutere, om der skal lukkes kaserner i forbindelse med et nyt forsvarsforlig.

- Når der skal rationaliseres i forsvaret, er det fornuftigt at se på, om der er lokaler, som står tomme, siger Troels Lund Poulsen.
Han vil heller ikke sætte tal på antallet af kaserner, som er i farezonen, eller hvor i landet det kan komme på tale at lukke kaserner.

Advarer mod lukninger

SF's forsvarsordfører Holger K. Nielsen fastslår, at der vil komme kasernelukninger, men han vil heller ikke uddybe, hvilke kaserner der skal lukkes.

Holger K. Nielsen afviser samtidig at kommentere advarslen fra formand for Region Syddanmark Carl Holst om at lukke Varde, Sønderborg og Haderslev.
Ifølge Carl Holst er det unfair, hvis Sønderjylland står med regningen for lukkede kaserner, fordi forsvaret skal spare 2,7 milliarder kroner.
- En lukning af kasernerne i vores region vil betyde, at der kan forsvinde 900 arbejdspladser, siger han.

Andre besparelser

Flere af de borgerlige partier har afvist regeringens udspil om at spare en halv milliard kroner på værnepligten, og det øger behovet for at finde pengene andre steder, lyder det fra SF.

- Hvis de borgerlige ikke vil spare på værnepligt, så må de finde andre områder, man kan spare på, som eksempelvis kampfly, siger Holger K. Nielsen.
Venstre afviser dog at spare på kampflyene, mens forsvarsministeren holder alt åbent.
/ritzau/
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.