Danmark

Minister: Patienter skal kunne stole på tilsynsmyndighederne

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil have eksperthjælp udefra til at gennemgå Sundhedsstyrelsens eget tilsyn.

Minister: Patienter skal kunne stole på tilsynsmyndighederne

Patienterne skal trygt kunne stole på det tilsyn, der er med sundhedsvæsnet.

Det siger sundhedsminister Astrid Krag (SF), der nu vil have eksperter udefra til at gennemgå Sundhedsstyrelsens eget tilsyn.

- Det er en kerneopgave for Sundhedsstyrelsen at føre tilsyn med sundhedsvæsnet, og derfor kan hverken jeg eller styrelsen selv leve med, at der kan stilles spørgsmål ved Sundhedsstyrelsens tilsynsvirksomhed, siger sundhedsminister Astrid Krag.

På det seneste har der været en række konkrete tilsynssager, hvor der er rejst kritik af Sundhedsstyrelsens tilsyn med sundhedspersoner og brug af lægemidler i sundhedsvæsnet.

- Jeg tager de konkrete sager meget alvorligt, og derfor vil jeg nu inddrage eksterne eksperter, så vi får sikkerhed for, at Sundhedsstyrelsens tilsynsvirksomhed lever op til gængse krav og internationale standarder.

Sundhedsministeren har tidligere kritiseret Sundhedsstyrelsen i skarpe vendinger. Det skete efter en række fejl i en redegørelse om en psykiater, der i 11 sager har fået skarp kritik af Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn.

- Eksperterne skal også komme med anbefalinger til, hvordan tilsynet kan forbedres, siger Astrid Krag og peger på, at det eksempelvis vil være relevant at gennemgå styrelsens procedurer for screening af indberettede sager.

Sundhedsministeren vil desuden inddrage ekstern ekspertise i offentlig forvaltning til at gennemgå styrelsens administrative sagsgange og procedurer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.