Danmark

Minister: Private må spytte i kassen til kræftcenter

Private midler skal supplere forskningsmidler og penge fra sundhedssektoren til et nyt kræftcenter i Skejby.

Minister: Private må spytte i kassen til kræftcenter

Realiseringen af et nye avanceret kræftbehandlingscenter i Skjeby ved Aarhus, som indbefatter en meget dyr partikelkanon, står og falder med private bidrag.

Onsdag udpegede en international ekspertgruppe Skejby som den bedste placering til et nationalt center for partikelterapi for kræftpatienter, men realiseringen af centret er afhængig af velvillighed fra private bidragydere, lyder der fra Forskningsminister Morten Østergaard (R).

- Det er en stor investering, men det interessante set fra en forskningsministers synsvinkel, det er, at der også er store forskningsmæssige perspektiver i det her.

- Det er med til at øge interessen for at investere i det, men det kræver også en velvillighed fra andre, herunder private bidragydere, siger Morten Østergaard til Ritzau.

Region Midtjylland har stillet grunden gratis til rådighed, og Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har givet 50 millioner kroner til projektet.

Men der er langt op til de cirka 770 millioner kroner, som det samlede anlæg forventes at koste. Bygningen koster 295 millioner kroner, mens udstyret koster 475 millioner kroner.

- Nu starter processen med at finde pengene, siger Morten Østergaard.

- Jeg er helt overbevist om, at der er forskningsmæssige perspektiver i det her center, som gør det relevant at bruge forskningsmidler på det.

- En del af pengene kommer naturligvis også fra sundhedsområdet, men der er også brug for andre donorer, og den proces skal nu i gang.

- Jeg kan konstatere, at den internationale ekspertgruppe har peget på Aarhus blandt andet på grund af det forskningsmæssige miljø. Det er et godt første skridt, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.