Minister: Reform vil hjælpe tusindvis

Reform af fleksjob og førtidspension er et opgør med mange års passivitet, siger beskæftigelsesministeren.

Minister: Reform vil hjælpe tusindvis

- Vi tager livtag med et samfund, der i alt for mange år har givet op overfor mennesker, der kunne få et perspektiv på deres tilværelse med en ordentlig indsats.

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) om den reform af førtidspensionen og fleksjobordningen, som hun har indgået aftale om med Venstre, De Konservative og Liberal Alliance.

- Det er en falliterklæring, når vi førtidspensionerer unge mennesker, når vi faktisk kan give dem et livsforløb med et ordentligt perspektiv, siger Mette Frederiksen.

- Reformen sikrer, at vi nu kan hjælpe tusindvis af mennesker, der i dag vil få en førtidspension, men ikke en ordentlig tålmodig omsorgsfuld socialfaglig indsats, siger hun.

Fuldt indfaset vil indsatsen få tilført 1,4 milliarder kroner.

Der etableres rehabiliteringsteams, der skal støtte op om de unge, som vil få én kontaktperson og ikke længere skal løbe spidsrod mellem forskellige myndigheder.

- Jeg har mødt mange førtidspensionister, der gerne vil have mere indhold i deres liv. Jeg har også set store service- og produktionsvirksomheder, der har den rummelighed, der skal til for at give svage en chance på arbejdsmarkedet, siger Mette Frederiksen.

Beskæftigelsesministeren er ikke blind for, at forandringerne vil kræve en meget stor indsats.

- Vi taler om meget syge og sårbare mennesker. Vejen til arbejdsmarkedet er rigtig lang. Det kan kræve en ordentlig indsats i mange år, før de når hen til at kunne tage en uddannelse, siger Mette Frederiksen.

Hun erkender, at reformen vil kræve en stor indsats af arbejdsmarkedets parter, af kolleger og af offentligt ansatte.

- Men det er en reform med klare socialpolitiske forbedringer, og derfor er det meget andet end en spareøvelse, siger Mette Frederiksen.

Ministeren vedkender sig, at reformen også giver et bidrag til den økonomiske holdbarhed.

- Vi rykker på den socialpolitiske dagsorden samtidig med at vi fremtidssikrer, siger Mette Frederiksen.

I dag er 247.000 personer på førtidspension. Det koster samfundet 42,6 milliarder årligt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.