Minister: Rektorer skal være med til at beskære studiepladser

Rektorerne skal høres, inden der nedlægges studiepladser på de videregående uddannelser, siger minister

Danmark 29. juli 2015 09:21 - Opdateret 29. juli 2015 09:21

Der skal gøres op med de mange uddannelsesmuligheder, der i dag er for at tage en videregående uddannelse. Men det skal ske i tæt dialog med rektorerne.

Det siger uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V).

- I første omgang tager jeg en drøftelse med rektorerne om, hvad deres vurdering er af de uddannelsesudbud, vi har. Det afgørende er, når man udbyder beslægtede uddannelser, at der ikke opstår forvirring om, hvad indholdet egentlig er, og at der ikke opstår overlap, siger han.

Esben Lunde Larsen er ikke nervøs for, at rektorerne selv skal være med til at nedlægge uddannelser på deres institutioner.

- Tilbage i 2014 kom rektorerne selv med et udspil til dimensionering af uddannelserne. Det viser, at institutionerne er bevidste om, at der er nogle forhold, vi skal forholde os til, siger han.

Han understreger, at tilbage i 00'erne var den poliske dagsorden, at så mange unge som muligt skulle have en videregående uddannelse.

- Det har institutionerne rettet ind efter. Nu siger vi, at vi har en volumen i vores uddannelser, hvor det er nødvendigt, at vi tager en diskussion, om vi skal fortsætte i det spor.

- Og det er det, det kommer til at handle om, når vi tager drøftelserne i efteråret - både med institutionerne, de studerende og de politiske partier.

I dag er der 843 valgmuligheder for de knap 94.000 unge, der har søgt om at komme ind på en videregående uddannelse.

Og det er alt for mange, mener Torben Theilgaard, der er vejleder og centerchef ved Studievalg København.

- På den ene side er det rart at have meget at vælge imellem. På den anden side er uddannelsestitlerne blevet så opsplittede, at man kan søge tre-fire uddannelser, der overlapper hinanden, og hvor det arbejde, man ender med, er det samme, siger han til Politiken.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...