Danmark

Minister roser de unge for at søge bredt

Det er positivt, at de unge søger mere bredt både geografisk og uddannelsesmæssigt, mener uddannelsesminister.

Minister roser de unge for at søge bredt

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) glæder sig over, at seks procent flere er blevet optaget på en videregående uddannelse i år end i 2011.

Men regeringen vil arbejde for, at færre bliver afvist, og endnu flere bliver optaget i fremtiden, lover han.

Ministeren glæder sig over, at det øgede optag fordeler sig bredt i uddannelseslandskabet.

- Nogle af de steder, hvor der tidligere har været lidt småt med ansøgere, for eksempel de tekniske videnskaber, der rykker man rigtig kraftigt. Faktisk er det erhvervsakademierne, der har øget deres optag mest, siger han til Ritzau.

Blandt universiteterne er langt hovedparten af det øgede optag sket på Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.

- Der er grund til at lykønske de to universiteter med, at de har været i stand til at gøre sig interessante for flere end tidligere, siger ministeren.

Samtidig med, at 60.537 mandag får besked på, at de er blevet optaget, er der 17.780 andre, der får et negativt svar, hvilket også er en kraftig stigning fra sidste år.

Det tal er for højt, mener Morten Østergaard.

- Det store tal skyldes især, at mange bliver afvist, fordi de ikke lever op til kravene på de uddannelser, de søger ind på.

- Alt for mange studenter er nødt til at tage gymnasiale suppleringskurser for at blive klar til en videregående uddannelse, siger Morten Østergaard.

Regeringen har derfor sat et analysearbejde i gang, der skal afdække, hvorfor så mange ikke får en studentereksamen, der er god nok.

- Til efteråret regner vi med at tage meget håndfast fat på det her problem, så flere i fremtiden får umiddelbar adgang til en videregående uddannelse, siger Morten Østergaard.

Men de 17.780 afviste ikke opgive at komme i gang i år.

- De skal holde øje med, hvad der er af ledige pladser. Ligesom sidste år vil der også i år være uddannelse, som man kan komme ind på efter den første runde, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.