Minister savner effekt af psykiatrimilliarder

Sundhedsminister Sophie Løhde kritiserer regioner for ikke at have fået noget ud af milliarder til psykiatri.

psykiatri Foto: Free/Colourbox

psykiatri Foto: Free/Colourbox

Regionerne fik i 2014 tilført milliarder af kroner til en forbedring af psykiatrien. Men der er ikke nogen synlig effekt af de mange nye penge, mener sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Det skriver Politiken, der fortæller, at Sophie Løhde derfor retter en skarp kritik af regionerne.

Det sker på baggrund af en redegørelse, regionerne for kort tid siden har sendt til ministeriet.

- Der er mange ord i det, regionerne skriver, men jeg savner at kunne se konkret handling og at kunne se, hvad vi har fået for de 2,2 milliarder, som vi nu er halvvejs i udmøntningen af.

- Når Folketinget afsætter så mange penge ekstra, har vi også en klar forventning om, at både patienterne og sundhedspersonalet skal kunne mærke det, siger sundhedsministeren til Politiken.

Alle Folketingets partier stod bag aftalen om en styrkelse af psykiatrien, der blev indgået i 2014. Aftalen indebærer, at regionerne får 2,2 milliarder frem til 2018 startende i 2015.

Sundhedsminister Sophie Løhde vil nu kalde sine politikerkolleger til en drøftelse. Derudover er sundshedsdatastyrelsen blevet sat i gang med at indsamle yderligere data.

Regionerne selv mener ikke, at der ikke er sket noget for pengene. Derfor vil regionsrådsformand Bent Hansen (S) mødes med ministeren.

- Jeg synes, hendes kritik er forfejlet. Det er alt for enkelt, hvis hun blot vil måle på antallet af senge og ansatte. Hvorfor ikke se på ventetiderne? Der har aldrig været så kort ventetid i psykiatrien, og vi har aldrig udredt og behandlet så mange patienter, siger Bent Hansen til Politiken.

Han peger samtidig også på, at regionerne for nylig har erstattet nogle sengepladser i den almene psykiatri med flere sengepladser i retspsykiatrien, som er langt dyrere.

Også børnepsykiatrien har ifølge Bent Hansen fået et markant løft.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.