Minister skal forklare sig om liberalisering af lodslov

Dansk Folkeparti har kaldt erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i samråd om ny lodslov.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) er kaldt i samråd, hvor han skal redegøre for konsekvenserne for sejladssikkerhed og miljø i de danske farvande ved en fuld liberalisering af lodsloven.

Det er Dansk Folkepartis ordfører Jens Kristian Skibby, der i midten af februar indkaldte til samrådet, men der er ikke sat dato på endnu, oplyser han.

- Vi er ikke enige med ministeren om, at det er en god idé at liberalisere lodsningen i danske farvande. Ministeren skal redegøre for, om det er godt eller skidt for sejladssikkerheden og miljøet.

- Det statslige selskab DanPilot har selvfølgelig en interesse i at bevare deres opgaver, men jeg ser det bare sådan, at specielt fuld liberalisering vil gøre det vanskeligere at få så mange skibe til at bruge lods, som de gør i dag, siger Jens Kristian Skibby.

Han påpeger, at DanPilot skal dække hele landet, herunder de mindre havne, selv om en fuld liberalisering kan udhule selskabets indtægter, fordi internationale rederier og olieselskaber vælger andre lodser end danske.

Spørgsmål: Vil andre lodser ikke kunne varetage sejladssikkerhed og miljø lige så godt som lodserne i det statslige selskab?

- Det er det, vi må have svar på. Jeg mener, at det er en forkert beslutning i forhold til at sikre sejladssikkerhed og miljø.

- Det er det, der er er kernen i det her. Masser af skibe med olie og kemikalier transporteres gennem de danske farvande, og det skal foregå så betryggende som muligt, svarer Jens Kristian Skibby.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har endnu ikke fremsat lovforslaget.

Ministeren har ikke været til at træffe for en kommentar til den hårde kritik, som forslaget møder hos lodserne selv, Danmarks Naturfredningsforening og det statslige lodsselskab DanPilot.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.