Minister skamroser Aalborg for nye boliger

Har bygget flere tusinde ungdomsboliger siden 2010 - blandt andet på havnefronten

4322 ungdomsboliger har Aalborg opført siden 2010 blandt andet her på havnefronten i det centrale Aalborg. Foto: Torben Hansen <i>Foto Grete Dahl</i>

4322 ungdomsboliger har Aalborg opført siden 2010 blandt andet her på havnefronten i det centrale Aalborg. Foto: Torben Hansen Foto Grete Dahl

AALBORG:Der bliver bygget ungdomsboliger som aldrig før, skriver metroxpress. Og Aalborg er i front, når det gælder om at opføre boliger til unge studerende.

Det får boligminister Carsten Hansen til at sende mange rosende ord mod nord.

Hvor der op gennem nullerne i Danmark blev bygget cirka 500 ungdomsboliger og kollegieværesler om året i Danmark, er der givet tilsagn om at bygge 2.442 nye studieboliger i år ifølge tal fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

I alt er der bygget og planlagt hele 8.437 nye ungdomsboliger siden 2010, hvor der eksempelvis i hele 2007 kun kom en enkel ny ungdomshybel til, skriver metroxpress.

Halvdelen bygget i Aalborg

Mere end halvdelen af de nye ungdomsboliger er bygget i Aalborg, der har bygget 4.322 nye boliger for unge og studerende.

Og det får boligminister Carsten Hansen (S) til at kippe med flaget.

- Det er fantastisk flot. Aalborg tager prisen, men de andre byer er også begyndt at komme efter det, siger Carsten Hansen, der har været i dialog med landets seks største studiebyer. Blandt andet har han gjort det nemmere for kommunerne at finansiere studieboliger i perioden 2012 til 2016.

- Det har sat skub i byggeriet af ungdomsboliger,” siger Carsten Hansen, der håber, at det snart er slut med at se flokke af studerende, der ved studiestart må bo på vandrehjem og campingpladser.

En bevidst strategi

I Aalborg, hvor halvdelen af de nye ungdomsboliger er bygget, virker det.

5.000 unge vælger hvert år byen, fortæller viceborgmester Mads Sølver Pedersen, Venstre, til metroxpress.

- Det er en bevidst politik. Vi er en by i udkanten af Danmark. For at skaffe unge hertil har vi ikke bare bygget mange ungdomsboliger, men også bygget dem ved havnen midt i byen, hvor mange andre byer bygger luksusboliger, siger han til metroxpress.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden