Minister til landmænd: Nu skal I levere

Når tillid afløser strikse regler, er det op til landmændene at tage ansvar. Sådan lød beskeden fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen på stormøde med nordjyske landmænd

Foto: Michael Bygballe

Foto: Michael Bygballe

AABYBRO:Der var positive toner fra salen, da omkring 130 nordjyske landmænd mandag aften lagde vejen forbi DGI Huset i Aabybro til regionsmødet, som Landbrug & Fødevarer afviklede i samarbejde med Agri Nord, LandboNord og nf plus.

Aftenens hovedtaler var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen(V), der inden mødet havde været på rundtur i Jammerbugt Kommune for at se nærmere på en række virksomheder.

- Jeg har mødt en usædvanligt lyttende minister i dag, og så må vi håbe, at du handler lige så meget, som du lytter, lød det fra LandboNords formand Niels Vestergaard Salling, der påpegede, at dansk landbrug befinder sig i en af de værste kriser i mands minde og derfor har brug for bedre rammevilkår her og nu.

Landbruget skal levere

I sin tale kom Esben Lunde Larsen blandt andet ind på Landbrugspakkens elementer, som også omfatter frivillige ordninger.

- Nu skal I til at levere. I skal bruge nye de muligheder for at melde ind med frivillige efterafgrøder, og I skal tage ansvar, opfordrede ministeren fra talerstolen.

Han understregede, at kritikerne ikke skal have ret i, at det ender med en katastrofe, hvis strikse regler erstattes med tillid og frivillighed.

Krav om garanti

På talerstolen var også Thomas Bruun Jessen, der er kontorchef i Naturstyrelsen. Han fik flere kritiske bemærkninger og kraftige opfordringer med på vejen, blandt andet fra Agri Nords formand Carl Chr. Pedersen:

- Den lovgivning, der ligger omkring nye naturarealer, skal du være skarp på. Vi skal have en garanti for, at det ikke kaster nye restriktioner af sig. Hvis vi kan sige til vores medlemmer, at vi har en sådan garanti, så vil de også være positive overfor at bidrage til nye naturtiltag, sagde Agri Nords formand.

Formand for nf plus Kurt Jørgensen stod for at styre aftenens debat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.