Udland

Minister: Tyskland risikerer flere terrorangreb

Der kan komme flere angreb fra enkeltpersoner som det, Tyskland oplevede i mandags, siger indenrigsminister.

GERMANY-TRAIN-ATTACK-EUROPE-MIGRANTS Foto: Scanpix/Tobias Schwarz

GERMANY-TRAIN-ATTACK-EUROPE-MIGRANTS Foto: Scanpix/Tobias Schwarz

Sikkerhedssituationen i Tyskland er alvorlig, siger den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, efter at en 17-årig flygtning angreb togpassagerer med en økse mandag aften.

Indenrigsministeren advarer om, at Tyskland risikerer flere af den type angreb, som en enkelt gerningsmand står bag, skriver Reuters.

- Som flere EU-lande, som hele EU, er Tyskland også mål for international terrorisme. Derfor er situationen alvorlig, siger de Maizière på et pressemøde.

Han tilføjer ifølge det tyske nyhedsbureau dpa, at tysk politi har forpurret 11 terrorangreb i alt i den seneste tid, heraf ti på tysk jord.

Han siger samtidig, at det var en rigtig beslutning at nedbringe antallet af asylansøgere og migranter, der kommer til Tyskland, fordi det gør det lettere at overvåge dem, der risikerer at blive radikaliseret og udføre angreb.

Senest angreb en 17-årig dreng mandag aften togpassagerer i det sydlige Tyskland med en økse og en kniv. Fem blev såret, og af dem er fire turister fra Hongkong.

Gerningsmandens motiv er fortsat ukendt, men et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte "Allahu akbar" (Gud er stor på arabisk, red.) ved angrebet.

Drengen blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

De Maizière siger på onsdagens pressemøde, at teenageren tilsyneladende havde ladet sig inspirere af Islamisk Stat, men ikke var medlem af bevægelsen. Organisationen har i en meddelelse taget skylden for angrebet.

Islamisk Stat har udsendt en video, hvor den 17-årige erklærer, at han vil udføre en "operation" i Tyskland. I optagelsen præsenterer han sig som "kalifatets soldat".

Tyske myndigheder bekræfter, at videoen er ægte, men ved ikke, hvornår den er indspillet.

De Maizière tilføjer, at meget tyder på, at gerningsmanden har pakistansk baggrund og ikke afghansk, som det hidtil er antaget. Men myndighederne har endnu ikke identificeret ham med sikkerhed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.