Velgørenhed

Minister vil frede frivilliges dagpenge

Mette Frederiksen (S) vil sørge for, at dagpengemodtagere ikke mister støtten, selvom de arbejder frivilligt

Mette Frederiksen vil sørge for, at dagpengemodtagere ikke mister støtten, selvom de arbejder frivilligt. Arkivfoto

Mette Frederiksen vil sørge for, at dagpengemodtagere ikke mister støtten, selvom de arbejder frivilligt. Arkivfoto

DANMARK:Gennem mange år har det lagt en dæmper på det frivillige arbejde i Danmark, at dagpengemodtagere, som arbejder frivilligt i mere end fire timer om ugen, risikerer at blive trukket i deres ydelse - også selvom den frivillige indsats er ulønnet. Men nu bebuder beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), at hun vil ændre reglerne. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Jeg er en stor tilhænger af frivilligt arbejde, og der er ingen tvivl om, at den indsats, mange ildsjæle rundt om i landet yder, er til stor gavn for vores børn, for foreningslivet og for samfundet generelt.
- Det er klart, at ledige også skal have gode muligheder for at udføre frivilligt arbejde, og derfor er jeg også i gang med at undersøge, om reglerne skal skrues anderledes sammen, siger Mette Frederiksen til avisen.

Frivillig tjans en god vej frem

Meldingen kommer på baggrund af kritik fra Søren Møller, formand for Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI). Han mener, at reglerne får mange arbejdsløse til at opgive det frivillige arbejde, som ellers kunne være gavnligt for samfundet og for deres egen vej tilbage til arbejdsmarkedet.

- Vi ved, at det frivillige arbejde er med til at få folk i gang og skabe netværk, og derfor har vi også brug for et klart signal fra politikerne om, at frivilligt arbejde ikke er et problem.
- Det er snarere et godt alternativ til de aktiveringskurser, som ellers bliver udbudt, siger Søren Møller.

Kan ikke afskaffe reglerne helt

Men selvom dagpengereglerne er problematiske, vil det ifølge Bjarne Ibsen, professor og leder af Center for Bevægelse, Idræt og Samfund ved Syddansk Universitet, ikke være muligt at afskaffe firetimers-reglen helt.

- Folk på dagpenge skal jo ikke tage arbejde fra nogen, som kunne have fået løn for det, bare fordi de gerne vil arbejde frivilligt, siger Bjarne Ibsen til Kristeligt Dagblad.
- Til gengæld er det vigtigt at få ændret reglerne i de tilfælde, hvor en person, som arbejder frivilligt, pludselig bliver arbejdsløs. De skal jo ikke straffes dobbelt og opgive deres frivillige arbejde, fordi de har mistet deres job. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.