Minister vil se på forsikringsgebyrer

Store overskud i forsikringsbranchen i 2012 får igen erhvervs- og vækstministeren til at nærstudere branchen.

Minister vil se på forsikringsgebyrer

Betaler du for meget for din forsikring?

Det vil erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) se nærmere på, efter at en rapport fra Finanstilsynet viste stor vækst i forsikringsselskabernes overskud i 2012.

- Jeg lægger vægt på, at vi har en velfungerende og effektiv konkurrence, og vi skal have set på forsikringsselskabernes gebyrer, siger ministeren.

Hun lægger sig dermed op ad Socialdemokraternes Benny Engelbrecht, der i torsdagens Berlingske udtaler, at rapporten underbygger den kritik, der har været af branchens konkurrenceniveau.

- Han er ligesom jeg optaget af, hvordan vi får styr på konkurrencen, siger Annette Vilhelmsen, som dog ikke vil love noget konkret om indgreb i den nærmeste fremtid.

Regeringspartiernes fokus på området forvirrer til gengæld branchens fællesorganisation, Forsikring & Pension, der undrer sig over mistanken.

- Jeg undrer mig over, at man kan få det, der står i rapporten, til at være et tegn på, at der skulle være konkurrenceproblemer, siger direktør Per Bremer Rasmussen fra Forsikring & Pension.

- Der er masser af konkurrence, folk flytter ofte rundt og spørger ind til priserne. Vi mener heller ikke, indtjeningen er specielt høj, den er snarere lav, siger Per Bremer Rasmussen og peger på, at branchen i årene inden 2012 havde meget lavere overskud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.