Minister vil skaffe udenlandske investorer til Danmark

En række tiltag skal styrke Danmark, efter at udenlandske investeringer er stagneret siden 2007.

Minister vil skaffe udenlandske investorer til Danmark

I de senere år er Danmark blevet forbigået, når udenlandske investorer ser på, hvilke lande de vil investere i. Det bekræfter en benchmark analyse Fra Copenhagen Economics, som en arbejdsgruppe for investeringsfremme nedsat af regeringen har bestilt.

I analysen står der, at Danmark i årene 2007-10 har oplevet en stagnation i beholdningen af udenlandske investeringer i absolutte tal. Arbejdsgruppen har derfor fremsat 13 anbefalinger, som regeringen er ved at gennemgå.

- Regeringen er i gang med at se på, hvordan vi kan skaffe job og forbedre dansk konkurrenceevne gennem en smartere indretning af vores skatter og afgifter, siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF).

I rapporten står der desuden, at 'som andel af BNP har beholdningen af udenlandske investeringer stort set været stagnerende siden år 2000'. Desuden har Danmark en stigende ubalance mellem ind- og udgående investeringer.

Kun en procent af alle virksomheder i Danmark er udenlandsk ejede, men de beskæftiger 20 procent af den private arbejdsstyrke og står for 27 procent af eksporten.

- Udenlandske investeringer er vigtige i forhold til job- og vækstskabelse i Danmark, og det er derfor uhyre vigtigt at få identificeret præcist, hvordan vi kan ændre på den stagnation i udenlandske investeringer, vi har oplevet de senere år, siger Pia Olsen Dyhr.

En række af arbejdsgruppens anbefalinger er allerede igangsat af regeringen.

- Der bliver oprettet et Forum for Investeringsfremme bestående af relevante myndigheder og organisationer. Dette forum skal sikre, at vi på tværs af myndigheder bliver endnu bedre til at samarbejde og koordinere indsatsen, siger hun.

Arbejdsgruppen for investeringsfremme blev nedsat af regeringen i februar 2012 og arbejder på at analysere, hvordan man sikrer en styrket indsats for at tiltrække udenlandske investorer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst