Danmark

Minister: Voldsramte mænd skal mødes med accept

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen vil italesætte partnervold mod mænd bedre, så de kan få hjælp.

Minister: Voldsramte mænd skal mødes med accept

Når mænd bliver udsat for vold af deres partner, skal de have lettere ved at søge hjælp. Både i form af bedre italesættelse og en øget forståelse i samfundet.

Det siger kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) til Ritzau.

- Uanset kønnet for voldsudøveren, så har alle, der er udsat for vold - kvinder såvel som mænd - jo krav på og behov for at få hjælp. Det er der ikke nogen tvivl om, siger han.

- Mange mænd, der er udsat for vold, søger ikke hjælp. Samtidig har de mænd, der så har søgt hjælp, oplevet, at der ikke har været forståelse for deres problemer. Og det bekræfter mig i, at der er et tabu, siger han.

Ifølge Dialog mod Vold, som arbejder for at stoppe vold i nære relationer, er hver femte voldsudøver, som var i behandling hos dem i 2012, en kvinde.

Samtidig viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed fra 2010, at 10.000 mænd årligt udsættes for partnervold. Og det bør der rettes op på, siger ministeren.

- Der er to ting i det. Dels er det vigtigt, at vi i langt højere grad end tidligere også indtænker mænd i vores voldshandleplaner, siger han og fortsætter:

- Hvis mænd har den oplevelse, at der ikke er forståelse for dem, så skal man også samtidig gøre socialarbejdere og sagsbehandlere opmærksom på, at det altså er et konkret problem.

Samtidig henviser han til, at der også er en debat-del af problemet, hvor ligestillingsdebatten hidtil med rette har handlet om lige muligheder for kvinder og mænd.

Mænd klarer sig også dårligere efter skilsmisser, de dropper oftere ud af uddannelser og udgør størstedelen af de hjemløse, påpeger Manu Sareen.

Men skal partnervolden mod mænd bringes ned, skal der især sættes ind gennem den offentlige debat, vurderer ministeren.

- Problemet er, at vi skal udvikle et sprog for det. For det har vi ikke gjort. Der tror jeg, at en af løsningerne er, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.