Trafikforhold

Ministeren og en pose penge tak

Borgmester Finn Olesen (S) inviterer trafikminister Carina Christensen (K) til Hjørring for at diskutere trafikproblemer i og omkring byen.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Carina Christensen, den konservative trafikminister kan se frem til en invitation fra Hjørrings borgmester Finn Olesen (S). Han vil gerne diskutere lokale trafikproblemer og finansiering med ministeren. Arkivfoto: Peter Mørk

Hjørring Kommune håber, at ministeren vil kigge forbi, så hun ved selvsyn kan se trafikproblemerne. Det vil være oplæg til en diskussion om at tage den længe planlagte omfartsvej mellem Aalborgvej og Løkkensvej op af mølposen. Det er håbet, at ministerens besøg kan ende med en tidsplan, så en omfartsvej kan stå klar inden for en fem års periode. Desuden satser kommunen på, at få vejprojektets økonomi aftalt ved samme lejlighed. Aflaste hovedtrafikåre En omfartvej fra rundkørslen Brønderupvej/Aalborgvej til rundkørslen på Løkkensvej/Krustrupvej, skal få turisterne til at køre udenom Hjørring, når de skal til turistområderne ved Vesterhavet. En omfartsvej vil aflaste presset på den allerede i dag stærkt trafikerede Frederikshavnsvej og Parallelvej, som er hovedtrafikåren gennem Hjørring By. Parallelvej fører lige forbi bycentret Metropol. Samtidig mener kommunens embedsmænd, at omfartsvejen vil være en attraktiv forbindelse for pendlere i Hjørrings nye boligkvarterer langs Løkkensvej i Hjørrings vestlige del. Omfartsvejen vil nemlig skabe let forbindelse til motorvejen mod Aalborg. Pendlerne slipper dermed for at køre østpå ad den stærkt trafikerede Parallelvej/Frederikshavnsvej for at nå motorvejen. Flere bidragsydere Omfartsvejen kan komme til at koste i nærheden af 60 millioner kroner. Kommunen forventes at stille med et større millionbeløb, men håber, at Staten og Vejdirektoratet vil betale sin del. Omfartsvejen har været en del af regionsplanen længe før motorvejen blev anlagt. Den kommer frem i lyset, fordi beregninger viser, at der i årene fremover kommer flere biler på de i forvejen stærkt belastede Frederikshavnsvej/ Parallelvej. Det vil ikke mindst være en stor fordel at få ledt sommerens invasion af turister udenom Hjørring midtby.