Lokalpolitik

Ministerium: Fest for Henning G. var lovlig

Det var i orden, da Aalborg Lufthavn betalte for Aalborg-borgmesterens 60-års fødselsdagsreception

Foto: Michael Bygballe

Foto: Michael Bygballe

AALBORG:Det var lovligt, da Aalborg Lufthavn betalte for sin bestyrelsesformand, Aalborg borgmester Henning G. Jensens (S), 60 års fødselsdagsfest 18. marts 2010.

Den afgørelse er Økonomi- og Indenrigsministeriet netop kommet frem til, efter en sagsbehandling, der har varet i to et halvt år.

Og dermed følger ministeriet også den afgørelse som Statsforvaltningen kom frem til i 2010.

Fest til knap 98.000 kr

Det er forhenværende redaktør Bent Øberg, der startede sagen ved at klage over fødselsdagsreception til Statsforvaltningen.

Han mener, at Henning G. Jensen har overtrådt gavereglerne for offentlige ansatte ved at lade Aalborg Lufthavn, der er ejet af en række nordjyske kommuner, betale de knap 98.000 kroner, som fødselsdagsreceptionen ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet kostede.

Men i slutningen af september 2010 sagde Statsforvaltningen god for festen og afviste klagen. Det fik Bent Øberg til at indbringe sagen for Folketingets Ombudsmand, som altså valgte at bære den videre til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Fest var også PR

Økonomi- og Indenrigsministeriet skriver i deres redegørelse for afgørelsen, at receptionen ikke alene var en fødselsdagsfest, men også et pr-arrangement for lufthavnen med fremvisning af dens nyeste faciliteter.

Og et kommunalt fællesskab som lufthavnen kan lovligt kombinere pr-aktiviteter med fejring af sin bestyrelsesformand.