Ministerium nedtoner bonus for at trimme lønaftaler

Direktøren i Moderniseringsstyrelsen kan få op til 20.000 kr., hvis det lykkes ham at skaffe et godt resultat.

Ministerium nedtoner bonus for at trimme lønaftaler

Mens de statsligt ansatte lærere mødes med lockout og krav om nye løn- og arbejdsvilkår, kan embedsmanden, der leder statens overenskomstforhandlinger, se frem til en kontantbonus, skriver Politiken.

Niels Gotfredsen, direktør i Moderniseringsstyrelsen, indgår nemlig årligt en direktørkontrakt med Finansministeriet, der kan udløse en personlig bonus.

Bonussen er afhængig af, hvor dygtig Niels Gotfredsen er til at opfylde Moderniseringsstyrelsens målsætninger. I 2013 lyder et centralt mål "at frigøre ressourcer" gennem ændringer i offentligt ansattes overenskomstaftaler, skriver avisen.

Ifølge Politiken er bonussen på op imod 250.000 kroner, men det tal er alt for højt, lyder det fra Finansministeriets departementschef David Hellemann.

Han siger i en pressemeddelelse:

- Det maksimale niveau for resultataflønning i forbindelse Niels Gotfredsens varetagelse af jobbet i forbindelse med overenskomstforhandlingerne er 15-20.000 kroner, og vurderingen heraf dækker såvel en vellykket forberedelse, en god forhandlingsproces og et tilfredsstillende resultat.

Han henviser til, at Niels Gotfredsen og Moderniseringsstyrelsen varetager en lang række andre opgaver end at forhandle overenskomster. I vurderingen af resultatløn indgår 11 opgaveområder, hvoraf overenskomstforhandlingerne kun udgør den ene.

David Hellemann understreger, at der i følge hans oplysninger aldrig er udbetalt en bonus i Finansministeriet i nærheden af de 250.000 kroner, som Politiken i dag beskriver som et muligt scenarium i forbindelse med OK13-forhandlingerne.

På baggrund af Politikens oplysninger om en bonus på en kvart million kalder lærerformand Anders Bondo Christensen konstruktionen "vanvittig".

- Det er helt grotesk, at man kan sidde og have personlig vinding ved at sabotere de forhandlinger, vi har været en del af, siger Anders Bondo Christensen til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.