Udland

Ministerium undersøger om Zimmerman skal for ny domstol

Justitsministeriet i USA gransker, om borgerrettighederne er overholdt med frifindelse af George Zimmerman.

Ministerium undersøger om Zimmerman skal for ny domstol

USA's justitsministerium undersøger, om borgerrettighedslovgivningen er overtrådt i forbindelse med frifindelsen af den såkaldte vagt George Zimmerman.

Det oplyser ministeriet.

Zimmerman blev natten til søndag frifundet ved et nævningeting i Florida for anklagen om drab eller uagtsom manddrab på den 17-årige sorte teenager Trayvon Martin.

Hvis justitsministeriet mener, at afgørelsen fra Florida ikke respekterer borgerrettighederne, så kan sagen komme for på ny ved en forbundsdomstol.

- Erfarne forbundsanklagere vil fastslå, om bevismaterialet afdækker en anklage-egnet kriminel overtrædelse af nogen af de føderale statutter under borgerrettighederne, som ligger inden for vores jurisdiktion, siger en talsmand for justitsministeriet.

Det vil samtidig blive overvejet, om det vil være i overensstemmelse med ministeriets praksis om indgriben fra forbundsdomstolene, når en stat - i dette tilfælde Florida - har afsagt dom, siger talsmanden.

Zimmerman passede i februar sidste år Trayvon Martin op en mørk aften, da den 17-årige var vej hjem efter at have købt slik og en læskedrik.

Zimmerman, der opfattede sig selv som vagt i nabolaget, hvor Trayvon Martin boede, kom i klammeri med den 17-årige, og undervejs trak han sit skydevåben og dræbte drengen.

En række borgerrettighedsorganisationer mener, at racisme lå bag nedskydningen af Trayvon Martin, og de mener, at domstolens afgørelse var baseret på fordomme over for sorte.

Zimmerman selv har latinamerikansk baggrund.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.