Ministerium var løbende orienteret om terrorredegørelse

Justitsministeriet har deltaget i ni møder med myndighederne, mens terrorredegørelsen blev udarbejdet.

Medarbejdere fra Justitsministeriet havde lejlighed til løbende at følge med i udarbejdelsen af myndighedernes redegørelser for terrorangrebet i København i midten af februar.

Det viser et svar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets Retsudvalg.

Ifølge justitsministeren deltog medarbejdere fra ministeriet i i alt ni møder med repræsentanter fra de myndigheder, der siden terrorangrebet har arbejdet på at redegøre for forløbet.

De ni møder fandt sted i perioden fra den 16. april - to måneder efter selve terrorangrebet - og frem til den endelige aflevering den 4. maj.

To dage senere offentliggjorde justitsministeren politiets redegørelse, hvorefter hun - i tillæg til en generel ros af politiet for håndteringen af terrorangrebet - kritiserede den del af indsatsen, der handlede om bevogtningen af synagogen i Krystalgade.

På møderne havde ministeriets medarbejdere blandt andet mulighed for at se de forskellige "skitser og udkast", som myndighederne arbejdede med i forbindelse med terrorredegørelsen.

Ministeriets folk understregede, at det var vigtigt at få et så nøjagtigt tidsforløb for de enkelte dispositioner og hændelser under terrorangrebet med i rapporten som muligt.

Også justitsministeren selv fik besked om det nærmere tidsforløb den 30. april, fastslår hun i svaret til Folketingets Retsudvalg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.