Ministerium vil stoppe Jørn Eges fedtsugninger

Sundhedsministeriet vil have landsretten til at sætte en stopper for plastikkirurgen Jørn Eges fedtsugninger

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Mandag har Sundhedsministeriet endnu en gang indledt et kapitel i kampen mod den skandaleramte plastikkirurg Jørn Ege.

Ved Østre Landsret vil ministeriet forsøge at få sat en stopper for Eges ret til at foretage fedtsugninger.

I februar 2011 afviste Københavns Byret kravet fra ministeriet om, at Jørn Ege skulle have inddraget sin ret til at suge fedt.

Ministeriet valgte efterfølgende at anke sagen til landsretten, og i løbet af denne uge bliver sagen forelagt for dommerne i Østre Landsret.

Det er en række fejlslagne fedtsugninger, som ligger bag ministeriets krav mod Jørn Ege. Otte kvinder føler sig fejlbehandlet af kirurgen.

En af kvinderne, pædagogen Birgit Woer, skulle efter et større vægttab have bortopereret overskydende hud på bagdelen. Siden har hun haft svært ved at sidde ned.

- Det er forfærdeligt, at han frifindes, for han har invalideret mig og mange andre, sagde Birgit Woer efter byretsdommen i 2011.

Efter dommen dengang påpegede Eges advokat, Tage Siboni, at nok var der sket fejl, men at det sker for alle læger.

Han har foretaget de pågældende fedtsugninger efter alle kunstens regler, og langt de fleste af hans patienter er da også godt tilfredse, sagde Tage Siboni dengang.

Jørn Ege blev blandt andet kendt for at foretage penisforlængelser og brystforstørrelser og omtales ofte som ”penislægen”.

Han har flere gange stiftet bekendtskab med det danske retsvæsen. I 2009 blev han idømt to års fængsel for økonomisk kriminalitet, og året efter blev han dømt igen.

Denne gang blev Ege dømt for at have bestilt et tyveri af malerier af Cobra-maleren Carl Henning Pedersen til en værdi af 2,1 millioner kroner.

Jørn Ege er desuden kendt for at have opereret tv-personligheden Linse Kessler, der er søster til bokseren Mikkel Kessler og angiveligt indehaver af Nordeuropas største bryster.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.